Autor Subiect: Uzura prematură a cauciucurilor  (Citit de 6205 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dorinf

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • Gen: Bărbat
    • dej
Re: Uzura prematură a cauciucurilor
« Răspuns #40 : 05.Nov.2019, 08:50:03 p.m. »
Confirm si eu aceeasi problema. Cauciucurile spate Continental cu care a venit masina au ajuns la limitator. Masina este achizitionata in septembrie 2017 si am 32000 kim din care cam 1/3 cu rotile de iarna. Am fost la reprezentanta Suzuki Bistrita si mi-au spus ca geometria e ok si nu s-ar intampla nimic daca as face sesizare. Am fost si eu sa vad rezultatele si erau relativ in limite. La roata spate stanga eram putin peste limita admisa, 0,29 fata de limita acceptata de 0.26. Mi-au spus ca multe masini au aceeasi problema cu cauciucurile Continental care ar fi proaste. Am pus rotile de iarna si mi-au spus sa le monitorizez daca mai sunt probleme.  Nu inteleg totusi de ce se uzeaza rotile spate daca tractiunea e preponderent fata. Am activat modulul snow doar iarna, cu cauciucuri de iarna, pe distante scurte. De asemenea, cauciucurile spate sunt usor mai uzate pe exterior. Bu stiu ce sa mai cred.
  • vitara passion allgrip benzina

Offline Fujitsu

« Răspuns #41 : 05.Nov.2019, 10:00:47 p.m. »
Defect de fabricatie.
Ar trebui sa recheme toata seria de Vitara la care s-a semnalat uzura inegala.
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline ntire2000

« Răspuns #42 : 05.Nov.2019, 11:27:07 p.m. »
La roata spate stanga eram putin peste limita admisa, 0,29 fata de limita acceptata de 0.26.

Pai daca exista o limita admisa si e depasita, atunci despre ce mai povestim?
Mai fa o geometrie si în alt service independent (rupi si tu de la tine o suta si ceva de lei) si daca depasirea limitei admise se confirma dupa aia mergi si cereti drepturile pe care le ai în garantie.
Din câte stiu prin zona noastra se fac bine prunele, cauciucuri n-am vazut sa creasca.
A mea n-are decât zece mii si ceva de km, dar mai facut curios, mâine iau o rigla si ma apuc sa masor.
Cu toate ca eu iau curbele mai în forta, deci o uzura pe exterior am cum sa o justific.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline shpeedy

« Răspuns #43 : 06.Nov.2019, 08:49:34 a.m. »
Recomand o vizita la Doly Iasi - am auzit ca acolo, cu credinta aferenta, se pot intampla miracole...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: ntire2000, Utilizator_Anonim, remarque, dorinf

Offline Fujitsu

« Răspuns #44 : 06.Nov.2019, 08:57:31 a.m. »
 =)) :D
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline cornel80

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Gen: Bărbat
    • Romania
« Răspuns #45 : 06.Nov.2019, 08:12:49 p.m. »
Aceeasi problema o am si eu cu cauciucurile pe spate uzate la limita si pe exterior la un Vitara S din 2017! Am facut geometria la reprezentanta si au zis ca este ok si sa monitorizez problema cu cauciucurile de iarna !
  • Vitara S 1.4 Boosterjet AT 4x4

Offline ambmihai

« Răspuns #46 : 08.Nov.2019, 04:39:27 p.m. »
am trecut la cauciucurile de iarna
la cele de vara pe care le-am schimbat s-a repetat aceasi problema ca la cele continental cu care a venit echipata.
adica uzura spate exterior,geometrie facuta la dealer-totul in parametri.Vitara 2017
  • Suzuki vitara allgrip cool 1.6 benzina
Cine controleaza media ,controleaza mintea..Jim Morrison

Offline remarque

« Răspuns #47 : 09.Nov.2019, 10:00:12 a.m. »
Dacă postul precedent nu e off-topic atunci nici al meu de acum nu e:
M-a sunat ieri agentul de asigurări cu care mi-am făcut asigurarea la Vitara pe care am vândut-o din cauză de " rod knock" de nouă să-mi spună că îmi expiră asigurarea. I-am explicat că am vândut mașina cu viteză maximă și nu mai are ce asigurare să-mi facă. Mi-a spus că vrea să-și ia o mașină nouă și m-a întrebat ce părere am despre Suzuki Vitara modelul actual. I-am răspuns că, după părerea mea Vitara e un model reușit, cam la fel de fiabil cu ce scot acum și alți producători pe piață, dar la care dacă ai o problemă serioasă - așa cum am avut eu - service-urile Suzuki te lasă cu ochii în soare. Mi-a cerut exemple și i-am dat căteva detalii (foarte pe scurt) despre motoarele și PUNȚILE SPATE DEFECTE DE PE ACEST FORUM și mai ales despre modul de (ne)rezolvare în service-urile acreditate. Mi-a spus ulterior că s-a documentat și nu-și va lua Suzuki Vitara, probabil un Duster.

Editare ulterioară: m-am referit la postul anterior a lui Adrian Ilie.

Confirm. Acea postare
off-topic a fost stearsa. gabineg

« Ultima Modificare: 09.Nov.2019, 10:51:17 a.m. de gabineg »
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline McLeod

« Răspuns #48 : 11.Nov.2019, 11:23:28 a.m. »
Am schimbat si eu cauciucurile de vara cu cele de iarna. Nu am observat nicio uzura excesiva sau neuniforma nici pe puntea fata nici pe cea spate. Am cam 27-28k de km cu cauciucurile de vara in aproape 2 ani. Majoritatea drumurilor sunt la drum lung. Eu le-am rotit dupa primul an asa cum scria in carte, dar nu imi aduc aminte sa fii fost nici atunci ceva in neregula.
  • Suzuki Vitara, AllGrip, AT, 1.6 Benzina