Autor Subiect: Vacanta la Padis. Sfaturi  (Citit de 4276 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online cristidav

Re: Vacanta la Padis. Sfaturi
« Răspuns #20 : 10.Aug.2020, 05:07:46 p.m. »
Pentru cei care vin din CJ si au o masina cu garda la sol cel mult cat a unui Logan (si n-au chef de experiente tari, pur romanesti), dar totusi vor in Padis, cel mai facil, scurt si bun drum e CJ - Piatra Craiului - Borod - Bratca - Damis - Rosia - Beius - Padis. Drumul montan Bratca - Rosia e ca in palmă, in rest, drumuri obisnuite de Ro.

La unii le place la Piatra Secuiului....nici nu ii departe de Cluj, ai acolo Rimetea, cetatea Coltesti.... :dknw:
Iti dai limba si sufletul pe caldurile astea, acolo...

.. deci cred ca imi caut ceva traseu de 1 zi, mai aproape de Cluj (pe luni va fi Piatra lui Lucaci, iar pt. miercuri poate Vladeasa)
Daca urci pe Vladeasa, fa-o pe Bologa- Sacuieu - Rogojel - Cabana Vladeasa. Drumul pana sub cabana Vladeasa, la iesirea din padure in poiana Franturi (poiana cabanei), e relax pentru Vitara 4x4. Desi denivelat, iar Suzi mea fara 4x4, chiar si eu urc fara nicio problema (dar am experienţă offroad :D ). Daca le ai cu offroadul si stii sa o duci ca tractorul in sus, poti urca si pana la cabana.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

The following users thanked this post: ASZ

Offline ASZ

« Răspuns #21 : 10.Aug.2020, 09:36:40 p.m. »
Weekendul trecut am fost in zona Coltesti (de fapt am facut traseul de la Cheile Valisoarei ... recomand pt. ca mare parte din traseu e prin padure ... fata de cel de la Piatra Secuiului .. unde iei foc in zona deschisa).
Azi ne-am intors de la Piatra lui Lucaci .. a fost furmos dar cei 16 km facuti pe munte ne-au supus rezistenta & incheieturile la un test serios.
Padis ramanre pe alta data, pt. ca majoritatea informatiilor mergeau catre reocmandarea de-a vizita zona pt. mai multe zile, ca sa apucam sa vedem zona pe indelete .. si cum nu putem face asta acuma .. am renuntat pe moment (ramane ca si proiect).
Miercuri vom face probabil traseul de la Cluj -> Maguri Racatau -> Tacla Gavri -> Marisel-> Cascada Valul Miresei -> Cabana Vladeasa (poate si ceva drumetie) -> Arborele Sequoia -> Cluj, iar pe vineri a ramas zona Cheile Varghisului.
Ramane in plan si bob-ul din Ghimes ..

Online cristidav

« Răspuns #22 : 10.Aug.2020, 10:58:19 p.m. »
Daca n-ai mai fost in Padis, si eu il recomand pentru cel putin 4-5 zile. Daca ai mai fost, cel putin 3 zile, ca doar e Padis  :D
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline ...

« Răspuns #23 : 11.Aug.2020, 08:56:04 a.m. »
@ASZ bob de vara este si la Borsec si este chiar palpitant, daca nu ai vreun copil sau vreo femeie fricoasa in fata.

Offline enicky

« Răspuns #24 : 12.Aug.2020, 12:19:01 a.m. »
Citat
Maguri Racatau -> Tacla Gavri -> Marisel-> Cascada Valul Miresei -> Cabana Vladeasa (poate si ceva drumetie) -> Arborele Sequoia ->
  Frumos traseul, iar arborele este impresionant.
  Vitara te duce pana la el.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ASZ

« Răspuns #25 : 17.Aug.2020, 05:19:35 p.m. »
A fost intr-adevar frumos .. si cu ceva emotii pe drumul catre Cabana Vladeasa (10 km de drum de munte, in multe locuri cu periculos de multa piatra netasata - asezata in valuri in pante serios inclinate, respectiv cu sleahuri unde parca regretam lipsa scutului - nu am atins partea de jos, dar confortul psihic ar fi fost la cote mai mari cu acel scut).
Am urcat si la sequoia, insa si acolo sunt zone unde garda la sol m-a ajutat.
Vineri am fost la Vheile Varghisului (trecand pe la Mini Transilvania din Odorheiu Secuiesc) .. zona frumoasa si acolo, drumuri inguste si peste 10 km de drum forestier destul de denivelat.

The following users thanked this post: rexkrokiDAU