Autor Subiect: Cata baza punem pe calculatorului de bord  (Citit de 2186 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline solymir

Re: Cata baza punem pe calculatorului de bord
« Răspuns #10 : 18.Aug.2019, 09:46:57 a.m. »
Stai așa că acum realizez - eu vorbesc de ACC, unde și frânează singur. Adică inclusiv la vale păstrează viteza setata.
Poate ăsta e misterul, erai un pic în vale?

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • S-Cross Luxus Mineral Grey. Pentru ca Spirit AT nu exista...

Offline kellogs

« Răspuns #11 : 20.Aug.2019, 07:19:07 p.m. »
De fapt nu este acelasi parametru, asadar nu mai este atat de dubios. Unul este viteza instantanee, pe vitezometru, altul este viteza medie, pe CB. Am sa pun si OBD in functiune sa vad ce zice despre viteza instantanee. Ma astept sa indice aidoma vitezometrului.

Am efectuat experimentul, ii cam asa:
Citit viteza instantanee de pe OBD (SZ Viewer) care, cu tempomatul pus la 90 kmph, varia inre 84 - 88 kmph. Viteza medie afisata pe CB (dupa resetare in timp ce rulam cu 90 kmph pe tempomat) era undeva la 86 kmph. As spune ca e media vitezelor instantanee de pe OBD.
Apoi am comutat din SZ Viewer ca sa vad vitezele pe fiecare rota. Acestea variau toate intre 83 - 85 kmph  :-))
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline Dogy

« Răspuns #12 : 21.Aug.2019, 12:13:06 p.m. »
Am analizat cu mai multa atentie, iar lucrurile stau asa:
Am mers cu ACC-ul pe A3 Bucuresti - Ploiesti, deci pe o autostrada plana. Fata de viteza setata pe CB, ceasul din bord arata tot timpul cu vreo 2-3 km in plus, iar viteza pe GPS (Waze) e cu vreo 2-3 km in minus.
Concret: setat ACC la 130 km/h, ceasul din bord arata cam 132-133 km/h, iar viteza pe waze e de vreo 127-128 km/h.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline Catalln

« Răspuns #13 : 21.Aug.2019, 05:53:28 p.m. »
Pfff.

In cazul meu cat setez ACC atat mentine, foarte putin variaza viteza indiferent rampa/panta 2-3Km/h.
Este acea diferenta cu minus fata de viteza reala pe GPS, dar asta e valabil la orice prooducator/tip masina.

Off topic: sa vezi 5-10Km/h variatie in cazul Dusterului iar daca panta are un unghi mai mare și nu poate tine in frana de motor, nici nu mai tine palpaie martorul pana ajungi pe teren plan si se stabilieaza viteza, Viatara e parfum indiferent de panta/rampa mentine viteza constanta -+2-3Km/h, iar daca mai iei in considerare ACC cand ai obstacol in fata ... e lux :)
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

The following users thanked this post: toma