Autor Subiect: Cauciucuri Iarna SX4  (Citit de 9108 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ViCKTh00R

Re: Cauciucuri Iarna SX4
« Răspuns #10 : 10.Feb.2019, 04:28:10 p.m. »
Salut, de curând mi-am cumpărat un Suzuki SX4 an 2013, problema este că a venit echipata cu cauciucuri de vară asa ca vă rog dacă se poate o recomandare de anvelope de iarna. Mulțumesc!

Sent from my ASUS_X00TD using Tapatalk

• Suzuki SX4

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #11 : 10.Feb.2019, 05:34:53 p.m. »
Depinde de buget
Premium
Michelin alpin, nokian (sa nu fie facute in rusia) etc
Medii
Fulda, bf
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #12 : 10.Feb.2019, 06:35:37 p.m. »
Dunlop Winter Sport 5
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

« Răspuns #13 : 10.Feb.2019, 06:36:06 p.m. »
Banuiesc ca vorbim de dimensiunea stock pe jantele de 16" - uite cam ce modele 205/60R16 se gasesc. Vezi review-uri, hotaraste-te la un model si cauta-l pe site-urile din RO. Eu am avut pe aceasta dimensiune Sava Eskimo HP si am fost  multumit.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ViCKTh00R

« Răspuns #14 : 10.Feb.2019, 07:35:26 p.m. »
Depinde de buget
Premium
Michelin alpin, nokian (sa nu fie facute in rusia) etc
Medii
Fulda, bf
Doresc ceva de calitate, ce zici de Goodyear Ultragrip 9?

Sent from my ASUS_X00TD using Tapatalk

• Suzuki SX4

Offline NicNic

« Răspuns #15 : 10.Feb.2019, 08:44:56 p.m. »
Atat cat am reusit sa aflu din utilizarea mea si a unora dintre amicii mei, am urmatoarele pareri despre modelele/marcile de anvelope de iarna:

-Michelin A4 (utilizate de mine 5 sezoane) - foarte bune iarna, dupa 5 ani am simtit nevoia sa le inlocuiesc din cauza aderentei parca mai scazute pe carosabil umed si la temperatura exterioara de cel putin 15 grade. Pacat ca nu se mai fabrica. Le-am remontat pe alta masina, in locul unora all-season.
-Michelin A6 (actualmente pe masina mea) -  multumit de ele. Nu pot sa spun ca ma surpind la fel de mult ca A4. Insa poate ca numai obisnuinta cu binele este ceea ce ma face neimpresionat acum.
- Dunlop WinterSport 3D (folosite de un prieten pe o Mazda 3) - sunt in al 10 lea an si a decis ca vrea sa le schimbe, in sfarsit. Au deja microfisuri in talon, se simte materialul mai dur la banda de rulare (zgomote cand trece prin gropi, zgomote de rulare, aderenta scazuta, etc.). Amicul meu a terminat A.R. la Poli, asa ca stie cate ceva despre ce ar trebui sa insemne un cauciuc, deci ma bazez pe opinia lui.
- Continental - nu am utilizat/cunoscut direct. Opinia unor colegi de forum, despre modelul TS860, este foarte buna. E un model relativ nou, nu cred ca se poate face apreciere despre rezistenta la uzura. Eu utilizez anvelope de vara Continental si sunt multumit de ele. La 5 ani le-am inlocuit tot cu aceeasi marca, generatia actuala (PremiumContact 5)
- Bridgeston  UG7, UG8 sau UG9 - sunt bune, dar cele utilizate in familie dupa 2 ani numai de utilizare (cred ca maxim 15.000 km rulati) au dat semne de imbatranire a materialului. Nu le-as recomanda decat daca ar fi mult mai ieftine decat competitoarele de mai sus.
- Nokian WRD4 - a utilizat altcineva din familie pe un Golf 5 GTI. Foarte multumit in primul sezon de ele. Dupa inca jumatate din a doua iarna deja remarca imbatranirea materialului, zgomot mai mare la rulare si, nu in ultima masura, o uzura foarte maree in raport cu rulajul lor (sub 10.000 km, deja le-a inlocuit cu Pilot Alpin- deja alta clasa, zic eu)

Ca o concluzie personala, orice anvelope dintre cele enumerate mai sus cred ca sunt foarte bune pentru masinile noastre din punct de vedere al performantelor. Poate ca ar trebui analizat mai atent dpdv cost/durata de utilizare, unde se pare ca sunt diferente mai importante.

Celelalte marci neamintite de mine inainte (cum ar fi Hankook, Yokohama, Fulda, Pirelli, Vredestein, etc.) sunt si ele bune.
Eu am folosit pana acum ca anvelope de iarna, dintre aceste marci: Pirelli, Fulda, Vredestein si Semperit.  Si spun ca nu sunt in aceeasi clasa cu primele.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: toma, gelum