Autor Subiect: Prea mult ulei de motor pus la revizie  (Citit de 1316 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: Prea mult ulei de motor pus la revizie
« Răspuns #10 : 12.Mar.2019, 08:57:25 p.m. »
Depinde cat mai mult... daca e foarte putin mai mult atunci nu-i bai. Daca insa e mult peste, in teorie, se pot intampla mai multe lucruri rele - unul ar fi faptul ca uleiul nu mai circula cum trebuie si nu mai asigura racirea.
Deci, daca stii ca a fost pus prea mult, cel mai sigur mi se pare ca scoti din el pana ajunge la nivelul normal/recomandat. Poate nu se intampla nimic rau pana la urmatorul schimb, dar de ce sa risti?
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ntire2000

« Răspuns #11 : 12.Mar.2019, 10:40:07 p.m. »
un 10% mai mult decât cantitatea recomandata nu este o tragedie.
problemele apar când motorul este practic "înecat": datorita lipsei de spatiu ramas nu se poate face o ungere optima prin amestecarea uleiului astfel încât acesta sa faca un circuit complet si sa ajunga din partea superioara si în partea inferioara ca sa mai treaca prin filtru.
în plus de asta se formeaza si o anumita presiune care tot din cauza lipsei de spatiu este mai crescuta si exista riscul sa forteze anumite componente si garnituri pe unde sa-si faca loc ca sa se normalizeze.
(în practica, imagineaza-ti o oala de ciorba prea plina în care nu poti sa mai amesteci fara sa dea pe dinafara  :)).
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline boga81

« Răspuns #12 : 13.Mar.2019, 08:17:54 p.m. »
De la prea mult ulei am auzit si de postoane indoite

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline cornel80

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Gen: Bărbat
    • Romania
« Răspuns #13 : 14.Mar.2019, 12:25:12 a.m. »
Poate cineva sa posteze cumva o poza cu joja si nivelul optim pentru ulei la un Vitara S, deoarece este foarte ciudata acea joja in forma de burghiu si nu reusesc sa-mi dau seama la ce nivel este uleiul?
Va multumesc!
  • Vitara S 1.4 Boosterjet AT 4x4

Offline Ruhestand

« Răspuns #14 : 14.Mar.2019, 12:55:11 a.m. »
Inca n-am avut curiozitatea sa vad cum arata joja la Vitara (la masina anterioara am vazut-o abia dupa 8 ani cand mi s-a aprins prima data martorul de ulei din bord), insa orice forma ar avea, treaba ar trebui sa fie simpla. Ar trebui sa fie marcaj de minim si maxim...atat timp cat nivelul uleiului e intre marcaje, e bine :)
Ca sa verifici, scoti joja, o stergi, o bagi la loc si apoi o scoti sa vezi nivelul.
O sa ma uit maine dupa ce ajung la munca.
  • Suzuki Vitara S

Offline Ruhestand

« Răspuns #15 : 14.Mar.2019, 07:13:46 a.m. »
Hai ca n-am lamurit. Credeam ca e ceva special...dar nu e  :) asa arata toate jojele. Teoretic ar trebui sa ai nivelul de ulei undeva intre cele doua gaurele de la varf. Verificarea se face "la rece" ca sa se aseze uleiul nu imediat dupa ce ai mers cu masina.
  • Suzuki Vitara S