Autor Subiect: Amortizoare/arcuri  (Citit de 1283 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline iandre1976

Amortizoare/arcuri
« : 06.Feb.2019, 06:55:47 p.m. »
Salut,cred ca am o problema legata de suspensia masinii din semnatura.La trecerea peste denivelari sau mers pe drumuri mai proaste masina ai impresia ca se rupe si se simte socul in toata masina.Inainte sa-i vizitez pe cei din service intreb aici daca mai are cineva aceeasi problema si mentionez ca presiunea in roti este cea corecta si doar vreo 7k parcursi.
  • Swift 2018 Passion 1.2 2WD
Daca cineva iti spune ca esti neprofesionist aminte-i ca Titanicul a fost construit de ingineri iar Noe nu era decat un biet cioban.

Online NicNic

Re: Amortizoare/arcuri
« Răspuns #1 : 06.Feb.2019, 11:55:18 p.m. »
Nu cred ca am mai auzit de o masina atat de noua (putin rulata) sa faca probleme asa de mari la suspensie.
Poate nu inteleg eu totul: masina a facut asa de noua?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline enicky

« Răspuns #2 : 07.Feb.2019, 09:22:27 a.m. »
  Din ce am vazut eu, mecanicii cand aud de probleme legate de arc/amortizor, primul test il fac exercitatnd o forta de apasare pe toate cele 4 colturi ale masinii(cu podul palmelor). In cazul in care lanseaza de mai mult de 3 ori, este o problema, cel putin la amortizor.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline razordan88

« Răspuns #3 : 07.Feb.2019, 12:22:04 p.m. »
Salut,cred ca am o problema legata de suspensia masinii din semnatura.La trecerea peste denivelari sau mers pe drumuri mai proaste masina ai impresia ca se rupe si se simte socul in toata masina.Inainte sa-i vizitez pe cei din service intreb aici daca mai are cineva aceeasi problema si mentionez ca presiunea in roti este cea corecta si doar vreo 7k parcursi.
Salut,
Cand te referi ca presiunea este cea corecta, te referi pentru modul economy sau comfort? Si eu am avut presiunea din fabrica pe eco si simteam orice pietricica. Odata cu trecerea pe cauciucuri de iarna, am umflat la comfort si zici ca e alta masina.
  • Vitara S Allgrip AT

Offline iandre1976

« Răspuns #4 : 07.Feb.2019, 12:29:20 p.m. »
Salut,este setat pe confort,nici o modificare.Se simte la fel si cu cauciucurile de vara si cu cele de iarna
Dupa ce am citit pe mai multe forumuri legate de acest aspect se pare ca este o problema comuna cu suspensia rigida la masinile japoneze.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

• Swift 2018 Passion 1.2 2WD
Daca cineva iti spune ca esti neprofesionist aminte-i ca Titanicul a fost construit de ingineri iar Noe nu era decat un biet cioban.

Offline Soimu

« Răspuns #5 : 07.Feb.2019, 06:16:52 p.m. »
Salut,este setat pe confort,nici o modificare.Se simte la fel si cu cauciucurile de vara si cu cele de iarna
Dupa ce am citit pe mai multe forumuri legate de acest aspect se pare ca este o problema comuna cu suspensia rigida la masinile japoneze.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Servus,

Am aceiasi masina ca tine. (de fapt nu eu, ci sotia, dar destul de rar mai apuc sa merg si eu cu ea... :-(( )
Pot insa sa spun ca ai dreptate. Masina e cam rigida la drumuri proaste si gropi, adica cam cum este peste tot in Bucuresti. De aceea "bubele" drumului trebuiesc abordate usurel si cu atentie, cu viteza mica. Nu e masina de vina! Pe drumuri bune, chiar valurite merge superb si nu se simte nimic. Cred ca totusi jappy la proiectare nu au tinut cont de posibilele gropane si nesimtirea primarilor bucuresteni; masina e f. buna pt. drumuri civilizate, e drept cam joasa si un pic rigida dar cred ca asa este ea din proiectare; am auzit ca astia de la Dacia au proiectat tinand cont f.mult de drumurile din RO, si ca masinile lor se comporta ok...

Noi avem cauciucuri AllSeasons si folosim presiunile Fata=2.5 si Spate=2.2.....

Ce presiuni sunt astea? Economic sau Confort?...care sunt celelalte?...Multumesc de lamurire!
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip