Autor Subiect: Sa "Laudam service_uri !!  (Citit de 3326 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: Sa "Laudam service_uri !!
« Răspuns #10 : 14.Oct.2018, 08:25:12 p.m. »
Pe piata din Vest mai exista monopoluri ca in Ro (cum era până acum vreo 2 ani furnizarea de energie electrică, acum rămânând doar distributia) sau înțelegeri tip cartel  (de exemplu cum exista la noi între benzinari, furnizori de servicii, marile lanțuri de magazine) ?

Offline toma

« Răspuns #11 : 14.Oct.2018, 09:20:14 p.m. »
Si cine ar trebui sa protejeze cetateanul de monopoluri si carteluri?

E adevarat ca in perioada garantiei suntem prizonierii service-urilor autorizate de producator (care de cele mai multe ori vand si masinile respective - aceeasi firma sau acelasi grup). La fel de adevarat ca am convingerea ca preturile lor sunt mai mari decat preturile la care ar face profit minim - adica se folosesc de pozitie pentru a mari profitul.

Totusi am doua intrebari:
- a facut cineva un calcul din care sa reiasa clar cat e marja asta pe care o pun peste pragul profitabilitatii? E "nesimtita"/ cartel? Daca da, hai da sesizam Consiliul Concurentei (sau cum naiba s-o numi entitatea statului care ar trebui sa ia masuri in aceste cazuri! (Daca toate service-urile de reprezentanta sunt intelese intre ele sa tina pretul nejustificat de sus folosindu-se de pozitia privilegiata prin prisma garantiei.)
- De ce nu se autorizeaza la Suzuki service-urile de cartier astfel incat sa concureze cu cei deja autorizati? Daca as avea service si as sti ca pot oferi aceleasi servicii la juma' de pret, facand totusi profit, de ce sa nu le iau clientii si sa maresc afacerea si implicit profitul?
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline f.cristi

« Răspuns #12 : 14.Oct.2018, 09:47:09 p.m. »
Cum se numeste cand toate service-urile aceleiasi marci au aceleași preturi ?

Ce-mi mai place win-win-ul asta cand ma duc la cate un patronache pt. un produs sau un serviciu, imi spune ca ma costa X si apoi ma intreaba "Sefu, da' ai nevoie de factura ?" si eu (acolo unde e cazul) in speranta unui win (si) de partea mea ii zic "Nu". Si constat apoi, la livrarea/ridicarea produsului sau sfarsitul lucrarii, ca m-a costat tot X. Si chestii din-astea mi s-au intamplat nenumarate.
Cam asa arata win-win-ul de Romania, chiar si cand e fiscalizat complet. Adica daca un patronache de Romania nu e dispus sa lase nimic nici macar din TVA-ul pe care ar trebui sa-l plateasca la stat atunci ce sa mai vorbim sa iasa bine si clientul cand totul e fiscalizat ?
« Ultima Modificare: 14.Oct.2018, 10:09:14 p.m. de f.cristi »

Offline enicky

« Răspuns #13 : 14.Oct.2018, 11:17:08 p.m. »
  As mai avea cateva "neclaritati" punctuale :
- daca tu service iei piesa de la tine din companie, de la "piese de schimb", care are deja un adaos comercial, de ce mi-o pui mie client cu pret mai mare decat ai primit-o(cu inca un adaos) ?!
- eu client fac revizia anuala si deosebit de alti ani acum fac acum si schimbul de lichid de frana : de ce sunt facturat manopera 1 ora sau 1,5 ore si separat manopera 100lei inlocuire lichid de frana?!
- timpul de revizie este de o ora sau o ora jumate(nu mai stiu unde este foto cu factura unui coleg care tocmai a facut revizia) si mecanicul termina lucrarea la jumatatea timpului afectat, cam in 30min., in conditiile in care se misca in reluare, mai vorbeste cu colegul, etc., atunci eu de ce platesc dublu?!
- a dat 4 jeturi de spray de curatare pe discuri si ma trezesc ca pe factura ii platesc un spray intreg.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Myhay

Online NicNic

« Răspuns #14 : 15.Oct.2018, 01:53:39 a.m. »
@Myhay d.p.m.d.v. nu trebuie sa te scuzi absolut deloc !
  [...]
  Autonet la fel, comanda piesa la firma lor de distributie piese, isi pune si el (service-ul) adaos si ti-o vinde/monteaza pe masina.
  [...]

Care este firma lor de distributie, a Autonet (dealer-ul Suzuki)?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Myhay

« Răspuns #15 : 15.Oct.2018, 09:57:55 a.m. »
  As mai avea cateva "neclaritati" punctuale :
- daca tu service iei piesa de la tine din companie, de la "piese de schimb", care are deja un adaos comercial, de ce mi-o pui mie client cu pret mai mare decat ai primit-o(cu inca un adaos) ?!
- eu client fac revizia anuala si deosebit de alti ani acum fac acum si schimbul de lichid de frana : de ce sunt facturat manopera 1 ora sau 1,5 ore si separat manopera 100lei inlocuire lichid de frana?!
- timpul de revizie este de o ora sau o ora jumate(nu mai stiu unde este foto cu factura unui coleg care tocmai a facut revizia) si mecanicul termina lucrarea la jumatatea timpului afectat, cam in 30min., in conditiile in care se misca in reluare, mai vorbeste cu colegul, etc., atunci eu de ce platesc dublu?!
- a dat 4 jeturi de spray de curatare pe discuri si ma trezesc ca pe factura ii platesc un spray intreg.

Si mai sunt multe alte situatii de genul.... Deci ? Coroborat cu ce am spus eu pana acum.... ce reiese? Asta ce este? Cum se numeste? Nu e jecmaneala? Oricum o forma a ei este , mai soft asa....
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #16 : 11.Dec.2018, 02:10:34 p.m. »
Aceasta este teorie, dar practic iti umfla factura, bine nu se compara cu factura de la DAB Bucuresti

Si la tine pe factura uleiul Eneos e aproape dublu la pret fata de magazinul online
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #17 : 11.Dec.2018, 02:32:21 p.m. »
Nu vorbim de preturi din magazine, vorbin de preturi din repezentante, nu le amesteca :pardon: :pardon: :pardon:
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #18 : 11.Dec.2018, 02:53:16 p.m. »
Nu le amestec: tu ai Eneos, iar colegul are Ecstar:)

La tine supraincarcarea fata de magazinul online este de 81%, la el este de 73 %.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: toma

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #19 : 15.Ian.2019, 10:18:54 p.m. »
Nu stiu cine a facut normativele pentru service-uri si de unde vin, insa la toti e prevazut acelasi sablon
Ca exemplu, nu stiu exact, dar e doar exemplu : schimb placute de frana timp de lucru 2 ore si ei le schimba in 30 de minute.............sau schimb bujii 1 ora si le schimba in 15 minute, iar manopera se aplica pe ora lucrata (probabil coroborata si cu complexitatea lucrarii)........Asta daca vrei factura, chitanta..........daca nu vrei, la nea Costi, langa bloc e ceva mai ieftin, insa in caz de ceva, nu poti reclama, nu ai cui te plange, eventual mergi inapoi ca ceva nu e in regula.
Pe mine asta ma deranjeaza: daca schimb rulment dureaza 2 ore, de ce ma taxeaza cu 4 ore ? ca asa e in normativ ? De unde au toti aceeasi fisa de lucru, cu aceeasi tarifare?  Cred ca au normele de lucru si durata executiei de pe vremea vechilor Dacia-Service.......Si degeaba m-as plange eu, nu am decat sa merg altundeva, are balta peste, sunt pline service-urile de masini care asteapta reparatii, cel putin la Cluj te planifica peste 2 saptamani in cel mai bun caz
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....