Autor Subiect: Uzura cauciucuri puntea spate  (Citit de 1394 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline AlexandruC

Uzura cauciucuri puntea spate
« : 03.Apr.2019, 04:16:59 p.m. »
Va salut din nou.
Inca o problema apare la balena mea. Am observat ca rotile de pe spate prezintă uzura neuniforma. Pe exterior semnul de 4mm este deja depășit și pe interior ar mai fi 1-2 mm pana la semn. Puntea fata se prezintă bine, cu uzura normala, 1-2 mm rămași pana la semn. În cazul de fata este vorba de rotile de iarna, folosite 2 sezoane, în total aproximativ 30000 km. Au fost mereu montate în aceiași poziție, nu le-am inversat fata cu spate. A mai întâmpinat cineva problema asta?
Pe un forum danez, mulți proprietari de balene se plâng de puntea spate cu probleme.
  • Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Exclusive

Offline croco

Re: Uzura cauciucuri puntea spate
« Răspuns #1 : 04.Apr.2019, 04:21:33 p.m. »
In cartea masinii este recomandat sa le rotesti incrucisat la fiecare 10000 kilometri. Acu nu zic ca asta ar fi neaparat  cauza uzurii neuniforme.
La cele de vara se intampla la fel? Si inca ceva la ce presiune sunt umflate?
  • Suzuki Vitara 1.6 Spirit Allgrip / Suzuki Baleno 1.2 GLX

Offline AlexandruC

« Răspuns #2 : 04.Apr.2019, 04:31:31 p.m. »
Și la cele de vara exista aceiași uzura neuniforma, dar pentru ca au rulat doar un sezon sunt într-o stare mai buna decât cele de iarna
Presiunea a fost constant verificata. 2.5 pe fata și 2.3-2.4 pe spate.
Poate se recomanda încrucișarea roților, dar de ce se uzează mai repede spatele când de fapt fata trebuie sa se uzeze mai repede. Cel puțin asa cred eu ca e logic la o mașină cu tracțiune fata

Offline croco

« Răspuns #3 : 04.Apr.2019, 04:40:46 p.m. »
Ar fi logic cum spui dar intuitia imi spune ca producatorul recomanda rotatia incrucisata tocmai pentru ca pot fi mici deviatii la fiecare punte si atunci fiecare roata va trece pe rand prin toate unghiurile, uzandu-se uniform.
Eu am mai putini kilometri decat tine, rocmai am revenit la cauciurile de vara de cateva saptamani dar nu am observat nimic in neregula cu uzura. Tot la 2.5-2.2 le tin si eu. Poate colegii cu multi kiometri ar putea sa iti spuna daca au observat uzura similara.
Daca e in garantie ai putea sa arunci o intrebare la service.
  • Suzuki Vitara 1.6 Spirit Allgrip / Suzuki Baleno 1.2 GLX

Offline steph

« Răspuns #4 : 04.Apr.2019, 05:09:38 p.m. »
Fa o geometrie. Poate sa iti dea multe explicatii. Spatele se uzeaza pe exterior in cazul unui condus agresiv pe viraje dar nu cred ca e cazul la Baleno.

Treaba cu schimbarea incrucisata mi se pare cam complicata si deranjul cu mutat anvelopele de pe o janta pe alta nu stiu cat se justifica. Eu le mut maxim din fata in spate si invers. Daca nu uit. Acum am rotile din fata puse pe partea dreapta :D
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline AlexandruC

« Răspuns #5 : 04.Apr.2019, 05:15:48 p.m. »
E programata la garanție. Mecanicii au spus ca e vorba de unghiuri care necesita reglate după ce au aruncat o privire rapida la mașină. Eram curios dacă și alți posesori de balene sau alte modele de suzuki dintre membrii forumului s-au lovit de problema asta.
Oarecum e supărător ca o mașină de 1.5 ani vechime ajunge la reparații pe garanție cu 3 probleme in doar 45000 km rulati.

Offline steph

« Răspuns #6 : 04.Apr.2019, 05:19:51 p.m. »
Oarecum e supărător ca o mașină de 1.5 ani vechime ajunge la reparații pe garanție cu 3 probleme in doar 45000 km rulati.

Asta e adevarat. Sunt curios daca dupa remedierea problemelor or sa schimbe si anvelopele. Daca erai in .ro stiam raspunsul. Succes.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline AlexandruC

« Răspuns #7 : 04.Apr.2019, 05:27:44 p.m. »
Revin după 25 aprilie cu informații despre soluționarea problemei. Atunci am programata mașina la service. Mecanicii de la garanție m-au sfătuit sa nu pun rotile de vara pana atunci ca le uzez fără rost.

Offline AlexandruC

« Răspuns #8 : 10.Aug.2019, 05:53:51 p.m. »
După un lung timp de așteptare, mașina mea a primit o punte noua pentru a elimina problema uzurii premature a cauciucurilor. Se pare ca e o problema comuna la balene.

The following users thanked this post: toma, croco