Autor Subiect: Caseta directie - din nou zgomote  (Citit de 1973 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Mako

Caseta directie - din nou zgomote
« : 24.Mai.2018, 01:31:10 p.m. »
Revin asupra acestei probleme care iata ca persista si dupa 9ani la masina mea.

Am schimbat caseta la 6 luni dupa ce am cumparat masina in 2009, au inceput acele zgomote si diagnosticul a fost caseta de directie.Am rezolvat-o pe garantie, totul perfect.Din pacate de 2luni au reaparut acele zgomote, am sunat la Suzuki la service si mi-au confirmat ca este posibil sa fie iar caseta de directie dar sa nu ma sperii ca nu sunt doar probleme de sunet,nu implica nimic rau tehnic. Sunt putin enervat pt ca din ce am inteles eu odata schimbata aceasta caseta , nu ar mai fi trebuit sa apara probleme.Stiu ca au fost probleme cu cele venite din fabrica in anii 2006-9 si am inteles ca odata schimbata o sa fie ok. Culmea, nici nu am mers mult cu masinuta, am 64000km in 9ani, nu o prea iau la munca din cauza aglomeratiei, in rest drumuri normale,concediu,cumparaturi,etc.
O sa ma duc zilele acestea sa fac o verificare in service dar si eu sunt ferm convins ca sunetele sunt de la caseta, sunt identice cu cele care mi-au aparut cand am cumparat-o.

Acum, o caseta noua e 1000euro parca, cu tot cu manopera parca...Am cautat pe net si am gasit un service care se ocupa cu reparatii casete la orice model.Am sunat si mi-au spus ca se poate rezolva fara probleme,costa 1100lei cu tot cu manopera si 2ani garantie,ceea ce mi se pare super ok.

Intrebare...a mai REPARAT cineva caseta de directie, este ok sa o repar asa, merita sau nu combinatia? Una noua e scumpa si daca peste 5ani iar se strica deja e groasa treaba.
Ma poate ajuta cineva, o idee, un sfat...sa o repar, sa merg asa cu ea sau...noua  :dknw: ?

Offline steph

Re: Caseta directie - din nou zgomote
« Răspuns #1 : 24.Mai.2018, 01:38:17 p.m. »
Din ce tin minte pe alte forumuri lumea a fost in generalmultumita de reconditionare. Parca si aici era cineva care se coupa de treaba asta. Pe la bursa parca?
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline jupanul1

« Răspuns #2 : 24.Mai.2018, 02:06:14 p.m. »
Hmm... credeam că s-a rezolvat ”problema” casetei. De regulă e doar o bucșă ce trebuie schimbata. Eu am schimbat caseta pe garanție la Swift de vreo 3 ori parcă. Evident, la ce mi-a folosit? Am făcut o recondiționare la unii de sub podul Grant, a fost ok o perioadă, apoi a început să facă din nou. Am dus-o la remediat (că era prea curând de la reparație) și apoi... am vândut mașina. Parcă totuși nu i-aș recomanda...

Altfel, dacă vrei și poți, parcă aș merge mai degrabă la Vatra Dornei (normal, nu tu, doar caseta, prin curier), la băiatul de pe forum - @papi_grasu.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline Mako

« Răspuns #3 : 24.Mai.2018, 03:29:33 p.m. »
Da, asa credeam si eu...ca s-a rezolvat.Serviceul de pe langa Grant l-am gasit si eu pe net, acolo ma bate gandul sa ma duc sa o reconditionez, o fi bine, o fi rau...naiba stie  :-S Pe de alta parte un nene de la Suzuki mi-a spus ca pot sa merg cu ea asa, doar se aude ceva, nu implica nimic periculos.Acum nu stiu ce sa cred, am mers 9ani cu ea si nu mi-a scartatit niciun greiere la scaun, mi se pare cam naspa treaba...