Autor Subiect: Jante aliaj  (Citit de 3021 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline JMu

Jante aliaj
« : 05.Ian.2018, 09:03:34 p.m. »
Pentru că Passion-ul meu a venit cu jantele argintii, destul de banale după mine, de la început m-am hotărât să țin jantele cu care a venit pentru iarnă, iar în primăvară să cumpăr alte jante pentru sezonul cald.
Cum în vreo 2 luni ar cam trebui să fac asta, am început să caut de pe acum.
Până acum am 3 variante pe care le iau în considerare:
1. DEZENT RB TRBY0BP40 R17 7 5X114.3 ET40 - le-am găsit la 417 lei / bucată
2. ANZIO Spark 7.5x17 5x114.3 et45 Black Diamond - 528 lei / bucată
3. Suzuki "MOJAVE", negru polișat - ~ 750 de lei, la Suzuki

Mi-e greu să mă hotărăsc, pentru că fiecare variantă are avantaje și dezavantaje. Dezent-urile sunt suspect de ieftine... chiar nu știu ce să cred. Să zicem că nu or fi atât de proaste încât să tină de 2 ori mai puțin decât cele de la Suzuki, dar dacă sparg vreuna în mijlocu' lu' nicăieri, sau prin vreo țară străina... sigur nu mai ies mai ieftine la final. ANZIO sunt destul de bine văzute, îmi plac cum arată, și se laudă ei cum că fac OEM pentru multe mărci auto. Dar nici diferența de preț până la Mojave nu e așa mare... Iar cele de la Suzuki arată bine, parcă aș avea mai multă încredere în ele (chiar sunt curios de cine or fi făcute de fapt), dar sunt și cu 1000 de lei mai scumpe la set față de Dezent. Și parcă profilul e destul de... subțire. Cred că pentru astea o să ma duc într-un showroom să le văd live.

E cineva care să fi folosit jante de la Dezent, Anzio, sau jantele Mojave de la Suzuki? Păreri, sfaturi?  :)
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

Offline ManuP

Re: Jante aliaj
« Răspuns #1 : 06.Ian.2018, 11:13:35 a.m. »
Vezi ca dimensiunea corecta la jante este 6.5Jx17 5x114.3 ET50 cu gaura centrala de 60mm diametru.
  • SX4 S-Cross Passion 1.0 5MT AllGrip

Offline Fedeles

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
  • Gen: Bărbat
    • Deva
« Răspuns #2 : 15.Ian.2018, 03:36:50 p.m. »
De ce nu te gandesti sa cumperi jante pe r 16 ca sunt mai ieftine.
  • Suzuki S Cross

Offline JMu

« Răspuns #3 : 15.Ian.2018, 03:49:18 p.m. »
Pentru că mașina a venit cu cauciucurile de vară de 17. Așa că am deja cauciucuri, pe 17. Oricum, diferențele nu sunt foarte mari. Adică la ~700 de lei/jantă, chiar nu mi se pare că mai contează 100 de lei.
Și parcă nici nu prea îmi place cum arată cu 16... mașina e destul de mare, nu arată grozav cu jante mici.

Oricum m-am cam hotărât la cele de la Suzuki. E mai sigur așa.
Aparent sunt singurul nebun care nu vrea să meargă cu jante de tablă iarna. :)

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 15.Ian.2018, 04:20:45 p.m. »
Nu eşti singurul. Doar că eşti unul dintre nebunii dispuşi să investească în al doilea set de jante. Eu am ales să fac schimbul bi-anual, pe aceleaşi jante. Am calculat că e mai ieftin cu schimb decât cu al doilea set de jante. Şi sigur e mai uşor de umblat cu anvelope decât cu roţi complete. La maşina anterioară am avut roţi de iarnă complete şi am cărat la ele de 2 ori pe an de mi s-a acrit...
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline ManuP

« Răspuns #5 : 16.Ian.2018, 01:31:48 p.m. »
Nu esti singurul
Dupa 7 ani de schimbat cauciucuri iarna/vara pe aceleasi jenti de aliaj, in vara trecuta am decis sa fac pasul catre allseason (CrossClimate+)
As fi trecut pe jenti de aliaj de 16" din motive de confort, dar am facut calculelele si am renuntat.

Dezavantajul major (din experienta proprie) al jentilor de tabla este ca se indoaie relativ usor. Dai intr-o groapa, bordura, etc si gata pana... iar sa faci pana iarna pe mizerie... brr...
Si da, ultima pana facuta de subsemnatul a fost intr-o iarna acum 9-10 ani din exact aceste motive (iarna, jante tabla, groapa partial ascunsa in zapada de pe carosabil)

• SX4 S-Cross Passion 1.0 5MT AllGrip

Offline G3n818

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 01.Apr.2018, 12:24:30 p.m. »
Eu am pus pe masina pt iarna:
4 buc Anvelope Nokian WR D4 215/60/16 99H;
4 buc Janta otel (tabla) 6.5xR16 5x114,3 ET 50;
4 buc Senzori TPMS pt SUZUKI SX4 S CROSS 1.4 .
Si merg f bine, eliminand riscul sa se deterioreze senzorii la schimbari de anvelope
Ce dimensiuni au jentile cu anvelope pe 17?
« Ultima Modificare: 01.Apr.2018, 12:40:16 p.m. de G3n818 »
  • Renault Megane 1.6 16v

Offline enicky

« Răspuns #7 : 01.Apr.2018, 03:59:33 p.m. »
.... Doar că eşti unul dintre nebunii dispuşi să investească în al doilea set de jante. Eu am  La maşina .... am ..... roţi de iarnă complete şi am cărat la ele de 2 ori pe an de mi s-a acrit...
   Prezent !  :)
  Probabil cand voi mai inainta in varsta o sa ma satur de carat roti, senzorii se vor "duce" unul-cate-unul, asa ca probabil voi trece la un singur rand de roti, gume all season sau ceva mai serios, si gata, impacam si capra si varza ! O alternativa ar mai fi hotelul de anvelope/roti, cu o chirie de 100-150lei/an.

@JMu sunt ok si Dezent si Anzio si tot vreo 400 am dat si eu pe ale mele. Nu se sparg usor, dar se ovalizeaza usor de la socuri. Eu le-am indreptat deja odata.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline JMu

« Răspuns #8 : 01.Apr.2018, 08:51:12 p.m. »
Eu până la urmă am mers pe varianta originale Suzuki, așa cum am scris pe jurnalul mașinii - chiar dacă mai scumpe, sper eu sa fie mai bune. Specificațiile sunt 6.5 R17, dar ET sincer nu știu. Fiind luate de la Suzuki, nu m-a mai interesat aspectul, am presupus că știu ei ce vând.
@enicky mulțam, exact asta sper să evit - îndreptat și alte mici probleme mărunte. Adevărul e că pentru Clio am luat Anzio pentru iarna și sunt impecabile după primul sezon - dar Clio merge mai mult prin oraș iarna.