Autor Subiect: Indicare ciudata km ramasi  (Citit de 2274 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Dogy

Re: Indicare ciudata km ramasi
« Răspuns #10 : 21.Mai.2021, 04:53:17 p.m. »
Rezevorul e mai lat sus si se subtiaza spre baza. De-aia la prima suta de km acul nu scade deloc, de la jumatate din ce in ce mai repede, iar ultimul sfert aproape dispare subit. De-aia si alimentezi vreo 30 de litri, desi acul ar zice ca esti pe la jumatatea rezervorului. Plutitorul e pe acolo, dar benzina nu mai e jumatate din cantitate.
Cred ca CB tine cont atat de nivelul plutitorului din rezervor, cat si de media ultimelor cateva zeci de km parcursi. De-aia, spre finalul rezervorului, autonomia afisata scade enervant de repede.
Parerea mea e ca, daca acul a ajuns in ultimul sfert al gradatiei afisajului, sa faci plinul, ca sa nu ai surprize. Mai ales cand urci pe o autostrada fara benzinarii, gen A2 intre Constanta si Cernavoda sau A3 intre Bucuresti si Ploiesti ori tronsoanele mai noi de prin Ardeal.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

The following users thanked this post: gabineg, teutzue

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #11 : 21.Mai.2021, 05:04:29 p.m. »
Modul eronat in care este indicata autonomia si cantitatea de benzina rămasă este unul din lucrurile care m-a deranjat cu adevărat la mașină...Pot trai cu calculul eronat al consumului mediu dar nu-mi place sa fiu forțat sa alimentez cu 100-150 de km mai devreme pentru ca n-am baza in ce indica acul indicatorului... In Suedia benzinăriile pe autostrada sunt puține, trebuie sa ieși  de pe ea ca sa găsești una prin sătucele suedeze...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline enicky

« Răspuns #12 : 21.Mai.2021, 09:42:34 p.m. »
  Acum, dupa ceva experienta cu Vitara, cunoscandu-si fiecare stilul de condus, poti sa faci o medie la % de km. De ex. pun un 7% sau 7,5% si pot sa-mi apreciez cat fac cu un rezervor, pana la aprinderea becului. Repet, chiar nu mi se pare o tragedie, dar prea am devenit sclavii tehnologiei !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline VictorN

« Răspuns #13 : 21.Mai.2021, 09:59:40 p.m. »
Nu e chiar greu sa estimezi cat combustibil mai ai și cât mai mergi cu el, cu sau fara CB.

O să vedeți că dacă aveți un ritm constant, estimarea e precisă. In fond e bine că se adaptează ultimilor km. De ghicit nu are cum sa ghicească că tu treci de la autostrada la oraș și invers. Ii trebuie câțiva km parcurși că sa estimeze.

Alte probleme sunt deranjante la Vitara, nu estimarea autonomiei.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

The following users thanked this post: enicky, Myhay

Offline Vecchio

« Răspuns #14 : 22.Mai.2021, 06:00:26 a.m. »
Din experiența acumulată cu această mașină, când indicatorul coboară la ultima liniuță știu că mai am 7 litri în rezervor și caut prima benzinărie! Niciodată nu mă iau după părerea CB-ului privitor la autonomie! :fluier:
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

The following users thanked this post: enicky

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #15 : 22.Mai.2021, 09:35:54 p.m. »
In manual, din alte considerente, scrie ca e indicat sa alimentezi mereu cand mai ai 50% din rezervor - pe ac !

Eu asa fac si n-am nici o treaba cu estimatul de carburant, pana la urma sunt tot banii aia ...chiar impartiti in 2 rate / plin :)

Nu este recomandat sa mergi cu masina cu rezervorul aproape gol.

Indicarea eronata poate fi data de talpa, adica stil adaptat de condus in functie de trafic, altitudinea, de ex daca mergi spre munte, se simte samd. Doar daca ai o rutina zilnica din care nu iesi si intalnesti cam acelasi trafic zilnic...da, atunci cred ca poate estima cat mai aproape de realitate.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline enicky

« Răspuns #16 : 23.Mai.2021, 11:53:19 a.m. »
In manual, din alte considerente, scrie ca e indicat sa alimentezi mereu cand mai ai 50% din rezervor - pe ac !
  Manualul :-j ! Este ca prospectul medicamentelor, nu se uita nimeni pe el ! :-))
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Ruhestand

« Răspuns #17 : 23.Mai.2021, 01:22:54 p.m. »
cel mai bun indicator pentru mine e becul de pompa. cand se aprinde ala sigur mai am 5L de benzina. daca ma prinde treaba asta pe drum, imi adaptez stilul de condus astfel incat sa fiu sigur ca ajung pana la urmatoarea benzinarie.
dupa estimari nu ma mai iau cand e aproape gol rezervorul pentru ca am patit-o pe A2...parea ca ajung acasa fara probleme si m-am trezit cu vreo 40km pana la Bucuresti ca s-a aprins becul...am continuat deplasarea cu maxim 100km/h sa fiu sigur ca ajung la prima benzinarie de pe centura...
  • Suzuki Vitara S

The following users thanked this post: gabineg

Offline cristix1

« Răspuns #18 : 18.Dec.2021, 07:13:26 a.m. »
  • Vitara 1.4 AT Luxus 4x2 2019