S-a fumat si sejurul in Corfu - a fost excelent.
Am facut drumul pana in Kerkira in 2 zile, cu plecare de-acasa la ora 13, via Calafat si popas in Salonic seara.
In Bulgaria Waze ne-a bagat prin munti chiar printr-un sat de tigani - a fost un pic cu fiori pe ceafa; la intoarcere am vazut de ce: pe sensul de mers catre Sofia, Duminica dup-amiaza, sunt cozi imense pe autostrada.
Pe autostrada in Bulgaria e greu de respectat fiecare restrictie de viteza (foarte multe reduceri la 40/60 km/h), dar am avut bafta sa nu fim opriti de
Polizei ca sa ne scobim in buzunare.
Cu Grecia e alta poveste: noul cod rutier nu n-a creat nici-un fel de problema, noi nefiind genul de teribilisti pe sosea. Mai mult chiar, ne-au claxonat localnici ca mergeam prea incet (respectand restrictiile) pe autostrada.
In Corfu am cerut relatii la cel ce ne-a pus casa la dispozitie (via AIRBNB): unde sa mergem la plaja, unde sa manca, ce ulei de masline sa luam, cum sa ne umplem timpul liber, etc. Asa incat ne-am prajit la soare pe niste plaje SUPER in sudul insulei - Gardenos si Halikounas (ceva mai retrase), am mancat la tavernele pe plaja la preturi cat se poate de decente fructe de mare si miel excelent.
In Corfu Town este piata de peste - foarte misto de vizitat dimineata (dar nu prea devreme ca grecii nu sunt atat de matinali), centrul vechi cu suveniruri (un fel de Lipscani), dar si cetatea noua si cea veche. Cea mai buna inghetata este aici
https://www.facebook.com/papagiorgis1924 (nu stiu sa adaug un link). Mai e de vazut acolo (de fapt asta am vizitat noi) Muzeul de Arta Asiatica (biletul e free pentru
students) si cel al scoicilor. De asemenea, ar fi pacat de ratat palatul printesei Sisi - in Achilleion, sau croaziera cu vaporasul cu chila de sticla (aici am negociat pretul biletului de la 15 € la 12 € ca doar eram 6 persoane).
Apusul de soare senzational se vede din satul Pelekas sau de la radarul din Corfu, unul din cele mai inalte puncte de pe insula.
Radarul asta a reprezentat un episod special in sejur ca am urcat cu Zuza pe niste strazi incredibil de inguste si de abrupte in delirul nevestei si copiilor. De sus insa se vede aproape toata insula intr-un mod senzational.
Un alt moment special a fost eclipsa de luna: am vazut-o pe un cer imecabil, pe podul din fata Insulei Mouse in dreptul pistei aeroportului din Corfu (la fiecare 10 min ateriza un avion - un trafic extraordinar). Seara aia cu eclipsa a fost cat se poate de speciala.
Si-a venit intoarcerea acasa
Din motive...
care-mai-de-care a trebuit sa plecam de la vila dimineata la 5 (primul ferry din Lefkimmi era la 6:30) ca sa ajungem dintr-o bucata acasa. Asa incat la 23:30 intram pe usa (zombies).
O chestie pe care trebuie s-o spun despre masina: am reusit totusi s-o turez atat de tare pe muntii aia din Bulgaria incat la un moment dat am primit mesaj in bord (ceva de genul) "Transmission oil over heated" - cam asa ceva. Am lasat-o mai moale ca tot urma coborarea si totul a revenit la normal. Oricum, m-am cam panicat...
Pentru cei ce mergeti in Corfu, distractie frumoasa si drum bun (inainte si-ndarat)!