Autor Subiect: calculator de bord defect la Suzuki SX4  (Citit de 2391 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: calculator de bord defect la Suzuki SX4
« Răspuns #10 : 26.Mar.2018, 09:07:01 a.m. »

Nu sunt tare in tehnica auto, insa opinia dtale imi induce o si mai mare nebuloasa, caci nu stiu cum reactioneaza respectivul senzor la 10-15 km/ora. Fiind vorba de blocarea volanului si a pedalei de frâna in pozitie neutra, adica de servodirectie si de servofrâna, cele doua componente nu se regasesc impreuna in calculetorul de bord?
Asta-i motivul pentru care am banuit „vinovatia” calculatorului! Si cum eu ma intreb ce s-ar fi intâmplat in traficul aglomerat al capitalei sau pe o autostrada intens circulata daca .........

Cele două se ragesesc până la urmă în ecu dar nu e neapărat necesar ca acesta să fie defect. Acesta doar prelucrează ca atare niște semnale eronate pe care le primește. Una din cauze poate să fie defectarea senzorului de viteză,  dar asta se poate constata doar dacă pui mașina pe tester.
Încă o dată,  la SX4 direcția e asistată electric,  nu e servodirectie.

Offline steph

« Răspuns #11 : 26.Mar.2018, 12:33:09 p.m. »
Stiu ca poate sa para ciudat dar verifica bornele de la baterie. Daca sunt stranse ok. Chiar daca sunt stranse curata-le cu o perie de sarma in caz ca le gasesti oxidate.

Am patit treaba asta la o Toyota cu servo electrica. Cand doream sa virez automat servo tragea mai mult curent si avand o borna desprinsa nu avea de unde. E cu bataie lunga dar poate ai noroc.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

The following users thanked this post: Dan Buzescu

Offline jupanul1

« Răspuns #12 : 26.Mar.2018, 01:35:08 p.m. »
Ceea ce a spus @steph aș fi vrut să spui și eu. Că mi-s pățit cu Vitara (nu așa grav, dar s-a întâmplat). Neapărat verifică bateria și modul de fixare al bornelor.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline Dan Buzescu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
  • Gen: Bărbat
  • SX4 1.5 l-fabr 2010, 16% diminuare putere si cuplu
    • Bucuresti
« Răspuns #13 : 26.Mar.2018, 02:04:32 p.m. »
@All:

Azi, am fost la service-ul meu, AUTONET, si am trecut masina prin „furcile caudine”, rezultatul verificarilor fiind negativ.
Dar am inteles ca ar fi posibile cauze secundare, cum ar fi anvelopele de vara pentru ABS si o posibila lipsa temporara de curent pentru blocare volan pe pozitia neutra (nu si pentru blocare pedala).
Testul bateriei, fara ca sa fi dat semne de „oboseala”, a mentionat necesitatea inlocuirii, procedura fiind acceptata si efectuata.

Incerc sa cred ca ca nu voi mai fi pus in situatia anterioara si consider speța solutionata!
Tin sa multumesc tuturor forumistilor care au incercat sau au si reusit sa ma „ilumineze” in ceea ce priveste cauza fenomenului tehnic intâmplat zilele trecute!

O zi buna si SARBATORI PASCALE FERICITE tuturor!
  • SUZUKI SX4

Offline jupanul1

« Răspuns #14 : 26.Mar.2018, 03:01:32 p.m. »
Ne bucurăm că nu s-a constatat nimic grav. După cum am spus, eu am pățit să se oprească în mers (bine, ședeam la semafor) din cauza bornelor nestrânse bine la baterie - și asta la o mașină nouă, adică în jur de un an vechime.... în fine, n-aș vrea să-mi aduc aminte cum m-am panicat atunci.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline steph

« Răspuns #15 : 26.Mar.2018, 03:06:38 p.m. »
E de cacao senzatia. Eu pateam doar in curbe. Se stingea bordul, se oprea muzica si se bloca volanul. :D Eram insa aproape de casa si cand am ridicat capota sa pun un multimetru am ridicat borna cu mana.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14