Autor Subiect: Despre plata cu cardul la dealeri  (Citit de 4457 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: Despre plata cu cardul la dealeri
« Răspuns #20 : 28.Sep.2017, 02:03:46 p.m. »
Si la Autonet, si la Marshal, si la Royal Motors, si la service-ul de cartier la care mai merg am platit cu cardul in ultimii 4-5 ani...
La Autonet si Royal am plătit si eu avansuri (maxim 5000 lei, ca mai mult n-au acceptat) vara asta. La Marshal au scos si sigla de pe geam de la banca.

Offline miaunica

« Răspuns #21 : 28.Sep.2017, 05:06:07 p.m. »
Exista regulament BNR privind tranzactiile persoanei juridice...

Privind plata persoanei fizice card vs cash, eu inteleg perfect argumentele fiecaruia, dar, asa cum spunea @f.cristi, daca stii sa folosesti un card de credit , este un "produs"foarte bun! Nu mai pun in discutie faptul ca azi exista produsul "cont zero"la multe banci de pe piata, dar, exemplul cel mai bun care-mi vine acum in minte: cand inchiriezi o masina, daca nu achiti cu un card de credit trebuie sa "blochezi"o garantie  deloc neglijabila. La Hertz , pt 3 zile, e 1300euro vs 250euro cu un card de cumparaturi .
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline f.cristi

« Răspuns #22 : 28.Sep.2017, 05:34:11 p.m. »
Intr-adevar, cardul de credit e un produs foarte bun daca stii cum sa-l manevrezi (nu e mare filosofie) si daca nu esti ultimul parlit. Pe mine m-a ajutat foarte mult (desi nu-mi era absolut necesar). Practic te folosesti de banii bancii fara sa platesti dobanda, iar daca nu poti pune banii la loc luna următoare poti rostogoli datoria. Dacă ești chibzuit poti face 1-24 rate fara sa plătești dobândă. Banca castiga din comisioanele percepute comerciantilor cand clientii platesc la POS-uri (d-aia se dau loviți). Comisioanele pt. deținător, in general, sunt nesemnificative. Un dezavantaj al cardului de credit e ca ai impresia ca tot timpul ai bani la tine si poti face cheltuieli pe care altfel poate nu le-ai fi facut, mai ales daca încape pe mana soției  :)

Offline jupanul1

« Răspuns #23 : 28.Sep.2017, 08:30:55 p.m. »
Așa, ca fapt divers... în vara 2016 la Rădăcini Militari nu aș fi putut achita avansul pentru o mașină nouă cu cardul, dar la service nu-i nici un fel de problemă. Explicația - sunt SRL-uri diferite și au ”reguli” diferite. Evident, la alții s-a putut...
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise