Autor Subiect: Varful Nedei  (Citit de 3933 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline watcher

Varful Nedei
« : 28.Iun.2010, 11:40:44 p.m. »
Varful Nedei, 2100+ metri se afla tot in Muntii Capatanii, ca si vf Roman, Ursu si Balota. Spre deosebire de celelalte varfuri care sunt o creasta completa de la Olanesti (Folea), Manzu, etc pana la Balota, varful Nedei este separat de celelalte printr-un grohotis de 100m pe verticala. Astfel incat calatoria inceputa pe creasta la Olanesti trebuie sa gaseasca o alternativa de a continua: fie se coboara in Horezu si se reia urcarea prin Vaideeni, fie pe partea cealalta, pe vala Repedea, pe piatra tarnovului si inapoi la Nedei.

In incercarea de a gasi alternative pentru Transalpina, am explorat pe 26 iunie 2010 AD drumul din Vaideeni pana la vf Nedei. Este in cea mai mare parte drum, deci se poate face cu orice masina cu ceva garda la sol si sau 4x4, cu conditia sa fie uscat.
Pentru masinile de teren, nu mai e important sa fie uscat, dar in schimb nu l-as face pe zapada pentru ca imi imagnez ca este imposibil :-)

Pana cand voi putea produce un track GPS, roadbookul incepe in comuna Vaideeni la pancarta "Moara Viselor 600m" unde trebuie facut STANGA. Apoi se merge pana la un moment dat unde se intampla urmatoarele:
- "lipsesc niste case" atat pe stanga cat si pe dreapta - pur si simplu te-ai astepta sa mai fie cate 2 case acolo (nu se termina satul ci este un spatiu mai mare intre casa ce a trecut si cea care urmeaza)
- treci peste un pod
- in partea stanga se face un mare tapsan
- exista la capatul tapsanului un gard cazut prin care trece un drum care urca in stanga si niste santuri care urca in dreapta

Asta e intrarea in traseu. De aici te cam tii de drum, (si mergi nenica) si doar o singura data iti trebuie inspiratia sa o iei la dreapta (dupa o urcare in vecinatatea vf Balota drumul te poate duce si la stanga si la dreapta. Iti trebuie Dreapta :-)

Peisajele sunt superbe (tineti cont ca aceste poze sunt pe vreme urata, proasta pentru fotografie):

De la Vf Nedei se poate cobori fara emotii la Curmatura Oltetului, de unde stiti deja ce sa faceti :-)
Mi s-a parut mai greu sa nimeresc in sens invers (incepand din Curmatura)

Offline shoricelu

• Full Member
  • Mesaje postate: 179
  • Gen: Bărbat
  • No cat should stay in my way!
Re: Varful Nedei
« Răspuns #1 : 29.Iun.2010, 12:41:58 a.m. »
sub vf. Nedeii, la ESE e stana din Gropita... unde am intalnit o bacitza polovrageanca foarte primitoare, care ne-a dar o urda dulce proaspata super-buna. noi i-am lasat o paine, ca multumire. Atentie la caini, ii are cam rai si unul e si foarte mare :)))) Dar daca treceti pe acolo, puteti trage o tura!

ремонт зонтов
SX4 2008 - 1.9 ddis... o bestie pentru o bestie!

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #2 : 29.Iun.2010, 07:38:26 a.m. »
foarte frumos @watcher  :good: iti multumim si te mai asteptam

eventual poti sa anunti si cand aveti voi o iesire mai light asa ca poate ne cuplam  :angel:

imi pare super rau ca nu am fost inspirat sa vin cu voi weekend-ul trecut  :notlst:

Offline iulian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
« Răspuns #3 : 17.Aug.2010, 11:41:54 p.m. »
 :clap: bun postul, de mult vreau sa fac traseul asta, indrumarile sunt bine venite!