Ce m-a impresionat pe mine în Nessebar a fost o întâmplare de acum 8 sau 9 ani.
Eram în ultima seara, tocmai ne îmbarcam pe drumul catre casa si fiica-mii i s-a facut foame (era la vârsta la care era indicat sa o saturi ca sa nu-ti turuie tot drumul).
Foarte important - era ora 10,30 noaptea.
Si tragem la o terasa, mai erau vreo 7-8 clienti maxim, pe la 12 cel mai târziu aia trageau obloanele.
Si cu meniul în mâna, foarte serioasa fiica-mea vrea spaghete bolognese, noi ne multumeam cu pizza, cartofi cu gratar, ceva salate locale si ce mai era disponibil la ora aia.
Si dispare chelnerul cu meniul si comanda.
Si trece o un sfert de ora. Si mai trece un sfert de ora.
Ma duc la baie (ca era cazul) si în drum spre ea, zaresc bucataria "utilata" cu un bucatar simpatic - un tip "micut" cu ceafa lata, asa ... la vreo 120 de kile.
Ala, foarte concentrat, prepara spaghete bolognese - la 11 si ceva noaptea, la pretul de 8 leva (cam 4 euro) portia.
Am ramas profund socat, asta da pupat în fund al clientului.
Ma gândeam pe drumul de întoarcere cum ar fi sa încerc experienta si la noi la mare, dar mi-e frica ca o sa-mi iau bataie.