De cand Microsoft a introdus antivirusul propriu in Windows nu am mai folosit antivirus separat. Nu mai tin minte exact momentul, dar cred ca sunt aproape vreo 15 ani. Nu mai stiu daca l-au inclus incepand cu Vista sau cu Windows 7. Pe vremea aia parca se chema Windows Security Essentials sau cam asa ceva. Acum parca se cheama Windows Defender sau Microsoft Defender.
Tin minte ca includerea in Windows s-a produs la un timp relativ scurt dupa ce Microsoft a cumparat antivirusul romanesc RAV (de la GeCAD), cunoscut ca unul foarte bun la vremea respectiva. Evident ca am tras concluzia ca sub capota Security Essentials n-avea cum sa fie altceva decat RAV si cu mare mandrie patritica... am zis sa-i acord incredere. La inceput mai cu strangere de inima, dar apoi... din ce in ce mai relaxat. De atunci au trecut anii si n-am avut niciodata nici o problema. Totul e pe automat, Windows-ul isi face treaba... iar subiectul antivirus mi-a disparut complet din cuget si simtiri.
Bineinteles ca ajut si eu cat pot, utilizand calculatorul cu bun simt, fara sa-mi bag nasul prin toate balariile. La o utilizare "corecta" a internetului, nu trebuie mai mult.
Una peste alta, citind pe ici pe colo am aflat ca versiunea actuala a antivirusului din Windows e chiar buna. Deci cu atat mai mult o sa raman fidel.