Autor Subiect: kit ambreiaj Suzuki splash  (Citit de 2602 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline greensplash

kit ambreiaj Suzuki splash
« : 28.Oct.2016, 08:43:06 p.m. »
Ma intereseaza o parere despre ambreaj. Am Suzuki Splash (2008), are 77000 km, se pare ca trebuie sa-i schimb ambreajul. Se aude un sunet mai ciudat de la rulment cred, cand apas pedala de ambreaj dispare sunetul. Pot sa spun ca, si pedala de ambreaj este cam tare. Vreau sa stiu ce kit de ambreaj sa-mi cumpar, de la ce producator, la reprezentanta este foarte scump. Ce imi recomandati si daca sunteti din TM, rog si un service bun. Multumesc.
« Ultima Modificare: 29.Oct.2016, 08:27:21 a.m. de Leutz »

Offline ingerulol

Re: kit ambreiaj Suzuki splash
« Răspuns #1 : 01.Nov.2016, 04:25:44 p.m. »
Gasesti kituri intre 310 lei - 1400 lei - reparatia/manopera mai costa inca 250 -300 in service-uri de marca sau 150 - 250 in cele cu chitanta si poate mai putin fara (dar nu cred si nici nu recomand) . Personal recomand Valeo , LUKS sau Exedy (PARCA ASTA E DE FABRICA)

http://www.unixauto.ro/
sau
http://www.autokarma.ro/

Si al meu face ciudat , dupa condusul anterior de catre 2 femei , insa se tine bine la 85000 km . Daca face poc , il schimb , altfel NU .
  • Splash 208

Offline greensplash

« Răspuns #2 : 01.Nov.2016, 07:18:13 p.m. »
Da multumesc, in sfarsit imi raspunde cineva. Vreau sa spun ca, kit-ul original (cica) costa la reprezentanta 1800 RONI iar la un magazin de piese auto l-am gasit la 1000 RONI. De schimbat, manopera costa la reprezentanta 350 RONI. Mi-au spus ca, trebuie schimbat si cablul de ambreaj dar nu inteleg de ce, al meu nu este rupt sau uzat! Ma intereseaza un service sau un mecanic bun, nu pot sa platesc la reprezentanta o caruta de bani pe acelasi lucru care costa mai putin in alta parte! Multumesc

Offline BXXENL

« Răspuns #3 : 02.Nov.2016, 11:21:10 a.m. »
350 manopera mi se pare un pret bun, nu te poti duce cu ambreiajul tau luat cu factura la reprezentanta? asa vei beneficia si de garantie pe piesa macar, daca nu si pe lucrare.

• SX4 1.5
Alex

Offline greensplash

« Răspuns #4 : 02.Nov.2016, 11:39:58 a.m. »
Ba da, dar nu am intrebat daca pretul la manopera ramane la fel. Si am o retinere daca merg cu ambreajul meu, nu stiu daca il pune pe masina sau imi pune ceva mai ieftin. Multumesc

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 02.Nov.2016, 12:56:01 p.m. »
Cum sa puna ceva mai ieftin, daca ambreiajul lor este mai scump ? Poate ti-e frica de ceva second hand sau reparat?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

« Răspuns #6 : 02.Nov.2016, 01:22:12 p.m. »
Exedy pare a fi cel mai ieftin, la 500RON. Eu pe Swift mi-am pus Exedy si merge OK.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Laurentiu

« Răspuns #7 : 02.Nov.2016, 02:14:03 p.m. »
...daca merg cu ambreajul meu, nu stiu daca il pune pe masina sau imi pune ceva mai ieftin. Multumesc
Stai cu ei acolo pina e gata reparatia. Ii lasi sa desfaca tot si cind e gata, le dai materialele tale pe care le-ai adus. La sfirsit le ceri piesele vechi inlocuite.  ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ingerulol

« Răspuns #8 : 15.Nov.2016, 05:55:17 p.m. »
Personal , consider ca nu e obligatoriu sa fie service de marca , sa poti face reparatia . Incearca recomandari inclusiv de la magazinele de piese daca nu ai deja un mecanic "cunoscut" .  Pe langa asta , mecanicul trebuie sa aiba habar nu sa fie un terchea berchea care a " desfacut doar Dacii " , adica sa fie cu skill sau mergi catre un service auto multimarca decent . Piesele si costurile in general se negociaza . Eu stiam pentru un Swift de ambreiaj la vreo 700 kit-ul si 500 manopera , dar se poate si mai bine in ambele parti .

Eu am un service la Pitesti unde-mi fac toate lucrarile (vis-a-vis de MOL Stefanesti) , ceva cu Bridgestone . Au mecanici priceputi multimarca , "cu ureche mecanica formata bine"  (le-am dus mai multe masini si le-au rezolvat fara prea multa bataie de cap si fara sa ma mai intorc ceea ce e cel mai important) - preturile decente incat sa ma faca sa fac drumul de la Bucuresti la Pitesti si inapoi pentru lucrari - de obicei mai stau si cateva zile prin oras (daca tot sunt acolo).
  • Splash 208