Autor Subiect: Polaritate cabluri audio  (Citit de 2639 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ion ion

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Polaritate cabluri audio
« : 02.Ian.2015, 05:52:46 p.m. »
          Buna ziua!         
          Sunt posesor al unui Suzuki S-Cross 1.6 benzina Allgrip din decembrie 2013. Am o problema in a detecta +/- la cablurile ce vin din CD-Player-ul masinii. Sunt pe culori diferite, altfel decat la majoritatea sistemelor audio, adica nu sunt de exemplu, galben + si galben/negru -, albastru + si albastru/negru - . La mine fata dreapta are albastru si alb, iar fata stanga are galben cu rosu. De asemenea, mufele de intrare in difuzoare sunt de aceeasi dimensiune, nu ca la boxele de tip aftermarket care au mufele pentru + mai mari iar cele pentru - mai mici. Daca poate cineva sa ma ajute cu schema de instalare a CD-Player-ului. Oricare sfat imi este de ajutor, mai ales ca detectarea polaritatii imi va fi de folos la instalarea unui subwoofer activ.
          Multumesc anticipat!

Offline Laurentiu

Re: Polaritate cabluri audio
« Răspuns #1 : 02.Ian.2015, 07:03:22 p.m. »
Eu te-as sfatui sa nu te iei dupa culori. Pt polaritati "electrice", foloseste un voltmetru iar pt cele "acustice", o simpla baterie de 1,5V te poate ajuta sa montezi toate difuzoarele in faza.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline peter

« Răspuns #2 : 28.Dec.2019, 01:39:55 p.m. »
Pentru cei care vor sa-si monteze boxe/tweetere aftermarket, atasez schema electrica (verificata fizic personal):
  • Suzuki SX4 S-Cross 1,4 TURBO

The following users thanked this post: kellogs, ionutmar

Offline ionutmar

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 22.Ian.2020, 09:17:28 a.m. »
Interesanta schema...dar s-ar putea sa vedem si partea de jos a paginii?
  • Sx4 S-Cross Passion 1.4 Boosterjet,AllGrip, AT, Superior White, 2019