Autor Subiect: Usoara intarziere la raspunsul acceleratiei  (Citit de 2970 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Nick666

Usoara intarziere la raspunsul acceleratiei
« : 12.Iun.2012, 03:07:08 p.m. »
De cand am masina, 1.5 benzina, am observat ca exista o mica intarziere la apasarea acceleratiei, adica acceleratia nu raspunde la fel de repede ca o masina cu acceleratia pe cablu, nu baga benzina instantaneu cu apasarea pedalei . Banuiesc ca are acceleratie eletronica, dar e normal asa ceva ? Nu se poate face nimic in privinta asta ?
« Ultima Modificare: 12.Iun.2012, 03:09:18 p.m. de Nick666 »
1.5 GLX AC 2009

Offline BXXENL

Re: Usoara intarziere la raspunsul acceleratiei
« Răspuns #1 : 12.Iun.2012, 03:11:03 p.m. »
E normal.Ajuta la economie, si la a pastra mai usor o viteza constanta.  Exista dispozitive care mai inlatura din lag, Sprint booster si altele. Eu zic ca o sa te obisnuiesti si nu o sa ma simti nevoia.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Nick666

« Răspuns #2 : 12.Iun.2012, 03:14:36 p.m. »
A fost destul de nasol dupa 7 ani de dacie 1310, si in plus concomitent 2 ani si dacia si sx4 am condus si nu m-am putut obisnui, doar acuma ce-am observat ca m-am obisnuit dupa ~4 luni in care am condus exclusiv sx4.
1.5 GLX AC 2009

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 12.Iun.2012, 03:42:36 p.m. »
... exista o mica intarziere la apasarea acceleratiei, adica acceleratia nu raspunde la fel de repede ca o masina cu acceleratia pe cablu...
Asta inseamna "electronica"; rapiditatea cu care gindeste, nu este egala cu cea care face un lucru mecanic din instinct.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline VAXXi

« Răspuns #4 : 12.Iun.2012, 03:58:06 p.m. »
Electronica e rapida, da' nu se compara c-o sarma actionata direct ca la carburatie :) iar pana sa ajungi la drive by wire, te penalizeaza oricum timpul de raspuns al injectiei. Na, daca n-ai ce face si te plictisesti, incearca asta:

Throttle Body Adjustment. They say this works on all drive by wire vehicles and resets parameters WITHOUT Having to disconnect battery!

The Throttle is "Drive By Wire" and adapts to your particular driving style. Do a TBA Throttle body adaptation.

1. Get in your car, it doesn't matter if you close the door or not.

2. Turn the key to the on (not start) position, the position just before the starter turns over.

3. Press the gas pedal to the floor with the key in the "on" position.

4. Hold the pedal to the floor for five seconds, then turn the key back to the "off" position (don't remove the key), then release the gas pedal.

5. Wait 2 mins. for a full alignment.

6. Drive the car as you always do.

Depending on your driving style, this may or may not be a big factor. I do a lot of city driving so I noticed a big change after erasing my history. It is not hard to do this, just follow the instructions -

Key on, pedal down, 5 sec, key off pedal up, wait 2 minutes.

Keep the key in for the entire thing.

If this doesn't work, disconnect your neg. battery cable for 20 minutes. This will re-set the parameters in the drive-by-wire... Unfortunately it will delete your pre-set radio stations, clock etc. as well...
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline eddie

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 43
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #5 : 13.Iun.2012, 10:39:46 p.m. »
Desi masina o conduce sotia acum,mie mi s-a parut ca atunci cand eliberezi pedala de acceleratie ca sa apesi ambreiajul si sa schimbi vitezele,parca exista o mica crestere a turatie,chiar vizibila pe turometru.
Suzuki SX4 Navi 1,6 120 C.P.-2012
Opel Insignia 2.0 CDTI 130 C.P.-2011

Offline VAXXi

« Răspuns #6 : 13.Iun.2012, 11:09:46 p.m. »
Asta din cate stiu e o facilitate introdusa pentru a ajuta soferu', o au si masinile mai vechi (cele pe injectie desigur).
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline BXXENL

« Răspuns #7 : 13.Iun.2012, 11:13:28 p.m. »
Dap, te ajuta cand schimbi, sa nu dea masina in nas cand dai drumul ambreiajului, sa ai un mic boost de cuplu.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Gen: Bărbat
  • Suzeta Splash 1,2
« Răspuns #8 : 14.Iun.2012, 11:45:37 p.m. »
@Vaxxi, multumesc pentru pont: am rezolvat Suzeta mea si o Skoda Octavia, ambele aveau o usoara intarziere in treptele a a I-a si a II-a.
Toate cele bune,
Mihai