Autor Subiect: Folie parasolar parbriz S-Cross/Vitara  (Citit de 3174 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Folie parasolar parbriz S-Cross/Vitara
« Răspuns #10 : 11.Ian.2022, 07:10:48 p.m. »
    Foarte misto a iesit !  :good:
Eu as fi pus ceva mai inchisa, pe soare s-ar putea sa se vada altfel.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline trl

« Răspuns #11 : 11.Ian.2022, 07:29:12 p.m. »
Asa este, m-am gandit sa pun cu opacitate de 50%, dar nu pot spune ca regret nici cu folia cu opacitate de 35 %.

Am observat ceva ciudat acum, seara: partea neagra punctata din jurul oglinzii s-a opacizat acum, din cauza foliei, nu mai vad scrisul de pe reclame. Incerc maine sa-mi dau seama daca acest lucru ma afecteaza in vreun fel sau nu, in sensul ca inca nu realizez daca m-am uitat vreodata prin acea zona punctata ca sa vad semnele si indicatoarele rutiere.  :dknw:

P.S.: Referitor la mesajul de pe pag. anterioara: ma refeream de fapt la gradul de opacitate si nu la cel de transparenta, in caz ca poate vreun admin sa il modifice, ca vad ca eu nu mai pot. Practic, folia de 10% e foarte transparenta, iar cea de 50% e mult mai putin transparenta, pe cand cea de 35% e cumva pe la mijloc.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 Spirit MT AllGrip

Offline enicky

« Răspuns #12 : 11.Ian.2022, 08:00:25 p.m. »
P.S.: Referitor la mesajul de pe pag. anterioara: ma refeream de fapt la gradul de opacitate si nu la cel de transparenta, in caz ca poate vreun admin sa il modifice, ca vad ca eu nu mai pot. Practic, folia de 10% e foarte transparenta, iar cea de 50% e mult mai putin transparenta, pe cand cea de 35% e cumva pe la mijloc.
   Cine mai are folie a inteles, cea mai inchisa parca e 70%, eu am pus pe spate si laterale-spate(unde are un verde din fabrica) 50%, o folie care este si cu bariera termica. Nu stiu daca ti-au spus cei de la centru ca exista si folie fumurie simpla si cu bariera termica. Afara de astea exista una transparenta cu rezistenta mare UV care se poate pune geamurile laterale sofer si pasager (si pe spate, daca nu vrei colorata). Dar folia ptr. geamurile spate mai are si alta functionalitate, nu numai ptr. soare.
  Pe la zona punctata nu prea te uiti, stai linistit. Te vei obisnui repede.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: trl

Offline Hoinar

« Răspuns #13 : 11.Ian.2022, 09:20:34 p.m. »
Asa am eu pe geamurile fata, transparenta dar cu rezistenta mare la UV.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline trl

« Răspuns #14 : 11.Ian.2022, 10:06:22 p.m. »
Da @enicky, este LLumar Ceramic Air care se pune pe parbriz si care are opacitate care tinde catre zero. Are rolul de a bloca UV, dar si ceva din caldura solara (o respinge cumva). Azi am auzit de asta, de fapt am vazut-o in oferta celor care mi-au montat parasolarul si cand am vazut ca e 800 de lei am intrebat si eu ce rol are. E scumpa rau, dar vara mai scade efectul de sauna si telefonul din bord (daca exista) nu o sa mai intre asa de rapid in thermal shutdown. :)

Offline Hoinar

« Răspuns #15 : 12.Ian.2022, 08:06:35 a.m. »
Ca sa nu ai telefonul in geam pe suport, exista Android Auto :)
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline cristidav

« Răspuns #16 : 12.Ian.2022, 10:32:31 a.m. »
Sau suport pe aerisitoarele centrale, de unde iti vine aer rece direct pe telefon, cum am eu :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline trl

« Răspuns #17 : 03.Mar.2022, 03:33:49 p.m. »
Hmmm...ieri fu prima ploaie, de fapt o zapada fina care se topeste imediat pe parbriz. Se pare ca nu mai merg stergatoarele pe pozitia Min - Auto - Max, ci merg doar pe Low si High, adica acele trepte care sunt oricum prea puternice pt. a le utiliza la o ploaie fina.

Ce am observat este ca atunci cand ating cu mana plasticul de sub senzorul de ploaie stergatoarele incep sa mearga corect. :) Ma duc maine inapoi la tipii care mi-au pus folia de parasolar, poate ca e vreo problema la panglica de acolo. Personal nu am reusit sa scot acel plastic ca sa verific si mi-e teama sa fac pe fortosul ca sa nu stric ceva.

Revin cu updates daca rezolva sau nu ceva.

Offline trl

« Răspuns #18 : 04.Mar.2022, 07:28:15 p.m. »
OK, m-am edificat: am fost azi inapoi la cei care mi-au montat folia parasolar si mi-au desfacut capacul de la senzorul de ploaie. Se pare ca a fost rupt un pin de plastic de pe capac atunci cand l-au desfacut pt. a-mi monta initial folia.  :-S

M-am uitat atent la cum e montat capacul si nu-mi dau seama cum s-ar fi putut desface fara a se rupe, doar poate daca s-ar introduce o lamela subtire fix intre parbriz si lamela metalica ascunsa din interior. In fine, nu lasati pe nimeni niciodata sa va desfaca vreun capac de pe parbriz decat daca este service autorizat SUZUKI! Chiar si in service SUZUKI, verificati etanseitatea capacelor de pe parbriz inainte de a iesi din service!

Capacul de plastic care sustine senzorul de ploaie are codul NILES 37320-57L, dar nu gasesc sa-l cumpar decat impreuna cu senzorul in sine si doar pe eBay. Stie cineva de unde as putea achizitiona acel capac?

Multumesc!