Autor Subiect: Discul de frana este mobil si nu se potriveste cu gaurile de aliniere  (Citit de 1452 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline AfloareiB101

Salutare,

Nu stiu daca a fost dezbatut acest subiect. Pe scurt: am schimbat rotile vara cu cele de iarna.
cand sa pun noua roata am observat ca pot sa rotesc discul, si ca acele gaurele pentru aliniere nu se potrivesc cu cele de pe disc. Asa e si al voi? asa e normal sa fie?

ma gandesc ca daca fac o pana noaptea stau pana maine sa le aliniez correct.

Multumesc, si daca exista deja informatia intr-un colt obscur de forum pls share link, eu nu am gasit.
« Ultima Modificare: 19.Nov.2017, 10:34:06 p.m. de yeti »
  • Vitara 1.6 2WD

Offline kiko77

Re: Disc roata este mobil si nu se potriveste cu gaurile de aliniere
« Răspuns #1 : 19.Nov.2017, 01:06:37 a.m. »
Subiectul a fost discutat, e normal la vitara.
  • Vitara 1.4 S Allgrip AT

The following users thanked this post: AfloareiB101

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
Re: Discul de frana este mobil si nu se potriveste cu gaurile de aliniere
« Răspuns #2 : 19.Nov.2017, 10:42:39 p.m. »
Multumesc, si daca exista deja informatia intr-un colt obscur de forum pls share link, eu nu am gasit.

A fost o scurta discutie in jurnalul masinii lui @csb 2017 Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip Galactic[/url[

Intrebare: La voi in cele 2 gauri mici este surub fixare ?
Cand am dat jos roata am constatat ca discul e fixat doar de prezoane si fara roata se invarte... ca sa nu nimeresti gaurile la montat roata.
[url=http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?action=dlattach;topic=7226.0;attach=14675][/url]
Acele gauri mici nu sunt pentru fixare - revin mai jos asupra subiectului.
Faptul ca discul se roteste nu este un defect. Unii producatori il imobilizeaza cu suruburi dedicate, dar ramane la alegerea lor daca vor sa evite nervii celor ce monteaza rotile cu pretul a doua suruburi in plus. Oricum, problema se va rezolva curand cu putina rugina ce va interveni inevitabil in zona.
Revenind la gaurile mici, ele sunt filetate si au rol tehnologic. Cand rugina mai sus mentionata isi va face treaba, discul aproape se sudeaza de fuzeta. Ca sa poata fi scos, se introduc doau suruburi in acele gauri si prin strangerea lor discul este impins inafara.
Daca discurile nu au gaurile respective, atunci se apeleaza la  :mester:
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline wolfin

Re: Discul de frana este mobil si nu se potriveste cu gaurile de aliniere
« Răspuns #3 : 20.Nov.2017, 09:16:21 a.m. »
sau o presa  #:-S
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970