...anvelopele sunt ok, dar mai ok sunt astea: Alpin 5 215/65 R16 98 H , la emag 498lei. Si merge si 65, cred eu, e spatiu si e cu vreo 2cm mai inalta.
ele merg si cu 95... - dar in caz de accident.... cel de la asigurare o sa gaseasca aceasta mica neconformitate si astfel poate anula despagubirea cuvenita...
recomand sa se pastreze dimensiunile specificate de catre constructor si inscrise in actele masinii
ieri la Uniqa mi s-a confirmat banuiala, ca indiferent de anvelopele cu care e incalata masina iarna, SE ACORDA despagubire (mi-au zis ca nu este nici o lege care sa stipuleze clar ca daca ai anvelope de vara sa zicem, nu vei fi despagubit)
o sa iti caut un pasaj din contractul incheiat cu ei care ii contrazice in declaratii - sa imi fac timp sa il caut
In conditiile generale de asigurare CASCO Generali scrie la excluderi:
"
daunele provocate autovehiculului ca urmare a utilizarii unor anvelope cu alte dimensiuni ori caracteristici decat cele prevazute in certificatul de inmatriculare ... ori sunt uzate peste limita admisa."
Trecand peste faptul ca dimnsiunile anvelopelor nu se mai trec in CI, asiguratorul vrea sa spuna ca numai daca se stabileste "vinovatia" cauciucurilor in accident, atunci nu despagubeste. Daca l-am lovit pe altul ca nu i-am dat prioritate de dreapta, pot sa fi avut si cauciucuri de bicicleta, tot ar trebui sa-mi plateasca reparatiile.
Privitor la accident provocat de utilizarea cauciucurilor de vara pe drum in conditii de iarna, aici asiguratorul nu s-a pronuntat. Daca anvelopele de vara sunt inscrise in CI/CIV, articolul de mai sus nu se aplica. Doar daca asiguratorul este pricinos, poate aplica exluderea prevazuta pentru "
daune determinate de reaua intentie sau culpa grava a asiguratului".