Autor Subiect: Zgomot fornait Vitara la turatii reduse. Toba ?  (Citit de 2010 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sabin

Zgomot fornait Vitara la turatii reduse. Toba ?
« : 24.Aug.2018, 04:38:04 p.m. »
Salut, de vreo 10000 de km ma confrunt cu o problema sacaitoare. Trweapta 4-5, 1600-1800 ture, 50 km/h, zornaie ceva.
Ma gandesc ca e tobad e mijloc. Am eliminat orice alta varianta.
Am 96000. 1.6 benzina.
A mai patit cineva?

Offline TVS

Re: Zgomot fornait Vitara la turatii reduse. Toba ?
« Răspuns #1 : 24.Aug.2018, 06:55:08 p.m. »
Salut. Eu am schimbat toba intermediara acum vreo 2 luni la doar 35.000  . La mine se auzea zgomotul cel mai bine cand , stand pe loc , acceleram pana la la 3-4000 de ture si o lăsam sa scadă pana la relanti , asta fiind testul pt ai convinge pe cei de la service ca zornăie ceva. INTR-adevăr zornăia intre 1500-2000 de ture. Verdictul a fost de site sparte deoarece  dupa ce au fost demontate câteva tăblițe de pe toba si un colier schimbat , sunetul tot se auzea . Încearcă si asa si vezi daca se manifesta zornaiala.
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

Offline steph

« Răspuns #2 : 24.Aug.2018, 10:27:33 p.m. »
Poate e modul masinii de a-ti spune ca esti prea subturat si nu-i place?

1600 rpm in treptele superioare e foarte putin si tot lantul de la motor pana la roti sufera. :)
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline enicky

« Răspuns #3 : 24.Aug.2018, 11:38:12 p.m. »
   Site sparte !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline steph

« Răspuns #4 : 24.Aug.2018, 11:47:34 p.m. »
Slabe sanse. Mai repede protectiile alea termice din aluminiu.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline sabin

« Răspuns #5 : 10.Oct.2018, 10:15:23 a.m. »
Poate e modul masinii de a-ti spune ca esti prea subturat si nu-i place?

1600 rpm in treptele superioare e foarte putin si tot lantul de la motor pana la roti sufera. :)

Salut, am cutie automata, sta unde vrea ea!

Offline sabin

« Răspuns #6 : 10.Oct.2018, 10:21:02 a.m. »
Si pentru ca a mai trecut ceva timp si zgomotul nu a fost identificat si rezolvat, acum am ajuns in service cu un huruit de rulment si usoara bataie, hm-hm-hm.
Rezultat: 2 rulmenti schimbati pe bani, desi masina face 3 ani in decembrie. Deoarece am 101000 km..iar garantia extra de inca 2+2 ani NU ACOPERA rulmentii de la roti.
Distractia cu rulmenti+placute de frana pe fata: 1900 lei.
Huruitul tot prezent. Am schimbat si rotile si degeaba.
Acum sunt programat sa il schimb pe al treilea rulment de roata.
Al 4 lea in total.
Unul s-a schimbat pe garantie la 15000, impreuna cu cardanul. Evident din cauza rulmentului de la cardan.
Cu alte cuvinte, 100000, 4 rulmenti de roata si un cardan.
Si zgomotul de toba care acum e acoperit de huruiala.
Toba probabil nu se va schimba, face asa de vreo 20000 km, am sesizat la ultimele revizii.
Probabil vor constata acum dar din pacate UPSS!!: nu mai e in garantia extra acoperita!!!!
Iar dupa cum ma mai pricep si eu, cauza nu va fi pentru huruit al 4 lea rulment ci vreun alt rulment de la caseta de transfer sau axul planetar...
Distractia continua cu zile pierdute prin service.