Autor Subiect: Montare difuzoare inalte (tweetere) pe passion/cool  (Citit de 6604 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sancheznfy_br

Re: Montare difuzoare inalte (tweetere) pe passion/cool
« Răspuns #20 : 26.Dec.2020, 09:29:49 p.m. »
Da, clar si raspicat!
Acum depinde si de cat buget ai dar cum am mai spus prin diferite topicuri, recomand ceva clasa D, un sistem variind intre 500 - 900 ron.
Ca marci, am descoperit de curand si recomand MUSWAY dar cam orice la gama aia de pret este bunicel.
Diferenta se simte instantaneu. Momentan nu e nevoie de amplificare dar bineinteles daca vrei, putem discuta destul de amplu pe aceasta tema :)
Mai mult, nu recomand instalare twiterelor in zona oglinzii (Asa cum sunt pe modelul de fabrica) ci mai mult as inclina spre montarea in stalpii A (in primul rand spatiere mai buna - twiterele trebuie sa bata cat mai mult spre urechi, fie direct, fie printr-o singura reflexie, in al doilea rand sunt mai usor de cablat, in al treilea rand sunt mai usor de instalat/modificat)

Nu te chinui sa o faci sa para originala cand o poti face sa fie mai buna !

Twiterele au deja un condensator pe ele de obicei. Dar de ce te chinui cu cele originale?
Am gasit ca se leaga direct la bornele difuzoarelor de pe  fata. Mai trebuie vreun condensator? Cum se monteaza?
Vrei sa spui ca e mai.bine sa schimb difuzoarele si sa pun unele cu 2 căi? 

Trimis de pe al meu SM-A530F folosind Tapatalk
Ms! F. Punctual.  Chestia cu "sunetul" e inginerie curata. Cu siguranta, ai dreptate si as merge in prima etapa pe 2 difuzoare pe fata , dar as cauta cel mai mic efort bugetar. Stiu ca odata cu boxele este un necesar si insonorizarea incintelor( usilor) .

• vitara 2w passion 1.6 VVT

Offline dacbuc

« Răspuns #21 : 27.Dec.2020, 12:31:29 p.m. »
Pozitia mea este la 179 grade fata de cea a lui @aavii : cu o pereche de tweetere Suzuki + cele 4 difuzoare originale sunetul in habitaclu devine "just good enough" pentru auditii in conditii auto!

Orice altceva este fantezie, mai mult sau mai putin justificata.

PS. Am incercat la un moment dat sa inlocuiesc difuzoarele originale cu unele JBL cu 2 cai, dar nu am reusit sa ma obisnuiesc cu sunetul "de plastic" al membranei de polipropilena. :notlst:

In concluzie, consider ca este necesara o investitie substantiala (a se citi "nejustificata"), doar ca sa egalezi (daramite sa depasesti) calitatea sunetului pe care o poti obtine relativ usor prin adaugarea tweeterelor originale.
  • Vitara Passion Mild-Hybrid AllGrip

Offline aavii

« Răspuns #22 : 27.Dec.2020, 01:31:29 p.m. »
Este de apreciat orice părere. Sunetul este destul de personal dar educabil in sensul ca mereu ai impresia ca ai sunetul perfect pana ajungi sa asculți ceva ce iti place mai mult. Acest plăcut difera de la om la om însă sunt niste puncte cu care putem fii de-acord  mai multi: JBL nu scoate un sunet bun ci doar un sunet ... altfel.
Daca dorește cineva comparație, sunt dispus sa ofer o audiție :) Poate descopăr ceva ce imi place mai mult.
Pozitia mea este la 179 grade fata de cea a lui @aavii : cu o pereche de tweetere Suzuki + cele 4 difuzoare originale sunetul in habitaclu devine "just good enough" pentru auditii in conditii auto!

Orice altceva este fantezie, mai mult sau mai putin justificata.

PS. Am incercat la un moment dat sa inlocuiesc difuzoarele originale cu unele JBL cu 2 cai, dar nu am reusit sa ma obisnuiesc cu sunetul "de plastic" al membranei de polipropilena. :notlst:

In concluzie, consider ca este necesara o investitie substantiala (a se citi "nejustificata"), doar ca sa egalezi (daramite sa depasesti) calitatea sunetului pe care o poti obtine relativ usor prin adaugarea tweeterelor originale.
  • Suzuki Vitara S grade

The following users thanked this post: dacbuc

Offline sancheznfy_br

« Răspuns #23 : 29.Dec.2020, 09:00:54 p.m. »
Am aflat preturile :
--capacele sunt 38 lei cu TVA per bucata;
- tweeterele sunt aprox 250 lei cu TVA per bucata(f. Scumpe, parerea mea) . Pe aliexpress sunt 13 USD perechea (parca).

Un set de boxe(care e adancimea max pe care trebuie sa o aiba o boxa pentru a fi montata in portiera fata/spate?) bun, in opinia mea, fara prea multe fite, se învârte pe la 100 euro plus. Cu toate celelate accesorii , eventual insonorizarea ușilor fata, cred ca urci la 150- 200 euro, ceea ce in opinia mea e destul.de mult.
Chiar daca cu putin efort poti bricola materialul care acopera stalpii din fata si montezi acolo tweerele, pentru a obtine un sunet de calitate, tot cred ca se merita .
Parerea mea!

Offline enicky

« Răspuns #24 : 29.Dec.2020, 10:54:59 p.m. »
  Ai putea sa incerci si varianta asta, care are si o fisa tehnica(click), sau asta, ca acestea din urma eu am montat modelul coaxial pe patru cai si este incomparabil fata de originale, iar preturile sunt modice. Dupa mine, cu insonorizare+montaj n-ai ajunge la 200e. Daca sunt montate in regie proprie e si mai ieftin.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline dacbuc

« Răspuns #25 : 30.Dec.2020, 12:30:17 p.m. »
@sancheznfy_br Poti intreba de tweetere originale pe forum, mai ales pe cei care si le-au inlocuit... ;) si iesi sigur (mult) mai ieftin.
Se potrivesc si cele de SX4 / S-Cross.
  • Vitara Passion Mild-Hybrid AllGrip

Offline dr_ago_s

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #26 : 30.Dec.2020, 12:48:42 p.m. »
Salut. Si eu sunt interesat de tweetere originale daca are cineva de vanzare.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Suzuki Vitara 1.4 Allgrip Hybrid 6MT Passion

Offline sancheznfy_br

« Răspuns #27 : 30.Dec.2020, 07:44:17 p.m. »
Da , sunt interesat. Astept mesaje in privat. Multumesc!

Offline sancheznfy_br

« Răspuns #28 : 09.Ian.2021, 09:25:02 p.m. »
Si a montat careva asa ceva:
https://www.hertzaudiovideo.com/car-audio-tweeters-dieci-dt24_3/
Si montate in stâlpii de la parbriz?

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

Offline adixplod

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
  • Gen: Bărbat
  • "Aceste cuvinte ma doare !"
    • BUCURESTI
« Răspuns #29 : 03.Feb.2021, 08:52:03 a.m. »
Salut , Un mic contraargument ... daca " just good enough " inseamna ca de la volum 20 sa baraie ( distorsioneze ) foarte tere difuzoarele , eu zic ca merita o mica ( nu mare ) investitie in optimizarea sunetului .
Am facut acest lucru si nu-mi pare rau deloc .
Montat set boxe fata-spate si tweetere Ground Zero - si diferenta e mai mult decat mi-as fi inchipuit fata de cele stoc .
Iar solutia pentru Tweetere se poate vedea in poza ( fara capace originale ) si zic eu ca a iesit bine spre foarte bine .
Acum pot asculta si la volum maxim fara baraieli si distorsionari .
Si daca pentru auditia radio iti trebuie si o receptie buna ca sa ai un sunet bun , cel mai bine se observa diferenta cand ascult de pe Apple Music (la calitate inalta)
Ar merge si o statie micuta pentru ca unitatea originala e limitata ( cred ca are 4 x 15 W )

Stima .

• SUZUKI VITARA PASSION
VITARA PASSION 4WD 1.6 BENZINA

The following users thanked this post: enicky