Autor Subiect: Volan blocat in functionare  (Citit de 5011 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ionutp

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Volan blocat in functionare
« : 15.Oct.2015, 10:43:02 p.m. »
Salutare tuturor!
Astazi am avut prima problema cu Zuza mea.
Mai exact, cand efectua consoarta parcarea, mi-a zis ca nu ii mai merge volanul. Nici in stanga, nici in dreapta. Nu i-am dat atentie, am crezut ca o fi vreo piatra mai indrazneata  :-S
Dupa ce imi mai repeta de vreo doua ori, i-am zis sa ma lase la volan sa incerc si eu. Stupoare! Chiar nu mergea! M-am chinuit sa plec de pe loc cu ea, stanga dreapta foarte greu , iar cand am reusit sa ii redresez rotile si am plecat de pe loc, si-a revenit. Pana am ajuns din nou la parcat, iar a inceput sa se manifeste la fel. In plus, de undeva din spate cred, emana un miros foarte urat si puternic, dar fara fum. Am ridicat si capota motorului sa vad daca se simte vreun miros de acolo, dar nu am identificat nimic. Am lasat-o in parcare si sper maine sa pot ajunge cu ea pana la service.
Primul meu gand e caseta de directie. Masina e model 2008, anul in care stiu ca erau probleme cu casetele de directie.
Un pic de ajutor, va rog?
  • Zukia 1.9 DDiS
Suzuki SX4 1.9 DDiS iAWD Code Name: Zukia

Offline aleksanders

Re: Volan blocat in functionare
« Răspuns #1 : 15.Oct.2015, 10:45:13 p.m. »
directia este asistata hidraulic sau electric - inclin sa cred ca la tine este electrica - acolo cred ca este buba - nu vad o problema la caseta...bafta
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

The following users thanked this post: ionutp

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #2 : 16.Oct.2015, 08:23:44 a.m. »
La SX4 direcția e asistata electric. Greu de spus exact care e problema, nu am mai auzit de un asemenea caz. Eu zic sa faci o vizita le service.

Offline Leutz

« Răspuns #3 : 16.Oct.2015, 08:32:09 a.m. »
Colegul @ionutp pare sa descrie o masina fara servo directie. Din cauza frecarii si a greutatii respectabile a masinii pe loc se trage greu de volan; apoi in miscare nu se mai observa pentru ca frecarea e mai mica. Ulterior, la oprire/incetinire (n.r - manevrele pentru parcare) frecarea mare apare din nou si rotile se bracheaza greu.

Deci ceva nu e in regula cu servo directia. O fi cedat servo-motorul electric sau poate doar vre-o siguranta care i-a intrerupt alimentarea.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: ionutp

Offline ionutp

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 16.Oct.2015, 11:39:04 a.m. »
Iar mirosul de unde sa vina? Miroase a incins de iti ia nasul. Dar problema e ca simteam mirosul in spate, nu in fata.
  • Zukia 1.9 DDiS

Offline ionutp

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 27.Oct.2015, 09:16:46 a.m. »
Revin cu un update. Am dus-o la service(culmea, a doua zi nu a mai facut figuri), i-a facut o diagnoza computerizata unde a iesit o eroare la directie(nu mai tin minte codul exact, parca era ceva de genul 1122), iar baiatul din service s-a gandit sa imi curete caseta de distributie, ca a mai avut un SX4 cu aceeasi problema si asa a rezolvat-o. Momentan nu mai am probleme cu ea, iar cica mirosul de pe spate cica era de la sabotii frana spate, care erau prea stransi. I-a mai "eliberat" si pe aia.
  • Zukia 1.9 DDiS

Offline fireburn

« Răspuns #6 : 27.Oct.2015, 09:24:59 a.m. »
Bine ca ai rezolvat.

Offline shpeedy

« Răspuns #7 : 27.Oct.2015, 09:43:13 a.m. »
Revin cu un update. Am dus-o la service(culmea, a doua zi nu a mai facut figuri), i-a facut o diagnoza computerizata unde a iesit o eroare la directie(nu mai tin minte codul exact, parca era ceva de genul 1122), iar baiatul din service s-a gandit sa imi curete caseta de distributie, ca a mai avut un SX4 cu aceeasi problema si asa a rezolvat-o. Momentan nu mai am probleme cu ea, iar cica mirosul de pe spate cica era de la sabotii frana spate, care erau prea stransi. I-a mai "eliberat" si pe aia.

...caseta de directie..., cred.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ionutp

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 28.Oct.2015, 10:13:26 a.m. »
Exact  :D
Aveam gandurile amestecate cand am scris. Ma gandeam la mai multe odata si a iesit varza aia cu caseta de distributie  =))
  • Zukia 1.9 DDiS

Offline hashwilliams

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • London
« Răspuns #9 : 03.Nov.2015, 07:08:22 a.m. »
My SX4's steering wheel jams sometime, need to resolve why this happens.!
  • yamaha