Autor Subiect: Nivel antigel  (Citit de 2924 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Re: Nivel antigel
« Răspuns #10 : 13.Oct.2021, 10:31:20 p.m. »
Exact asa e si la mine, azi am verificat de curiozitate. 6 luni si 11.000 km. O sa cer completare.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline enicky

« Răspuns #11 : 14.Oct.2021, 01:01:36 a.m. »
Am completat ieri la dealer.
vedem cum se comporta. in 2 luni cred ca ajung la revizie si vad atunci
  Probabil ca nu va mai fi nicio problema. Si asa ar mai fi rezistat doua luni fara probleme.
Unii dintre noi sunt mai panicarzi...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Myhay

« Răspuns #12 : 14.Oct.2021, 08:23:29 a.m. »
Vitara am luat o in februarie anul asta. Nivelul era la maxim cu motorul cald. La rece scadea la putin peste jumatate. Ulterior la inceputul verii scazuse la rece aproape de minim. Am completat cu antigel albastru Ecstar super gata premixat. Am vazut ca exista si super 2 tot albastru. Nu stiu care este diferenta. Dupa completare la rece nivelul este o idee peste jumatate cam un deget. La cald cade exact pe maxim / usor peste o idee. In toate cazurile descrise nivelul a fost egal in vas , nu ca in cazul colegului doar in partea dreapta.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #13 : 14.Oct.2021, 08:32:26 a.m. »
La rece se masoara nivelul, exact ca si la ulei.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Myhay

« Răspuns #14 : 14.Oct.2021, 09:31:39 a.m. »
Stiu. Am mentionat si la cald pt comparatie.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #15 : 14.Oct.2021, 09:39:57 a.m. »
Arunc si eu o parere neavizata
E posibil ca la cele noi sa mai scada un pic nivelul pt ca dups umplerea din fabrica  s-a facut o aerisire normala a instalatiei, in timp. Important dupa completare e daca mai scade la rece. Daca da, pot fi o gramada de cauze, de la pompa de apa si terminand cu caloriferul din bord.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Myhay

« Răspuns #16 : 14.Oct.2021, 11:20:29 a.m. »
In mod ciudat la Baleno a trebuit sa tot completez de cateva ori in primii 2 ani la cateva luni ( 4-5 luni). Nu cu mult. Pana m am enervat si am pus peste maxim 2-3 degete. Vasul imi permite este un model foarte inalt nu o sa dea pe-afara in veci. De atunci nu a mai scazut. Cel putin vizibil  :-)) si acum dupa 2 ani jumatate a ramas la fel peste maxim. Vorbim de “la rece “ binenteles sa nu mai fie confuzii.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #17 : 14.Oct.2021, 11:45:13 a.m. »
Si la mine au pus lichidul aproape de maxim si nu se misca de acolo.

Va povestesc si eu o intamplare. In urma cu vreo 5-6 ani am petrecut Revelionul la munte si am prins o vreme geroasa. Evident, am deschis capota sa verific nivelul antigelului si starea bateriei (aveam una cu luminita verde).
La -15 grade, nivelul antigelului scazuse cu 3 degete, dar se afla inca in intervalul corect.
Peste o saptamana, cand vremea s-a incalzit, am verificat din nou si nivelul ajunsese din nou la cota stiuta.

Concluzia: antigelul se contracta la temperaturi foarte scazute.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: teutzue

Offline enicky

« Răspuns #18 : 14.Oct.2021, 02:26:39 p.m. »
Si la mine au pus lichidul aproape de maxim si nu se misca de acolo.
  Nici cand mergi cu masina?! :-))
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Flint Beastmood