Autor Subiect: Sx4 accelereaza mai greu  (Citit de 3944 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Re: Sx4 accelereaza mai greu
« Răspuns #10 : 02.Mai.2016, 08:16:48 p.m. »
... eu as schimba tot kit-ul ca sa fie totul nou (pt. aprox.250lei)...

La data la care am înlocuit la maşina mea kitul de ambreiaj, placa+disc Luk costau peste 1000 lei la cea mai bună ofertă. Nu am găsit kit Luk cu rulment inclus, pe acesta l-am luat de la reprezentanţa Suzuki. Ideea mea a fost să verific dacă e mai rezistent Luk decât Exedy ori e  subdimensionat ambreiajul pur şi simplu.
Eu "forjasem" de vreo 2-3 ori ambreiajul în zăpadă şi trăiam cu impresia că "soarele" devenise albastru însă placa arăta şi funcţiona excelent. Ferodourile de pe disc dispăruseră într-adevăr. Am mers pe ideea - păguboasă dealtfel - de a înlocui toate componentele dacă tot se demontează ambreiajul.
Acum ştiu că trebuie să las mecanicul să demonteze tigaia, să constate el ce piese trebuie achiziţionate deoarece acestea se comandă şi ajung la el în 2-3 ore, rareori se livrează "abia" a doua zi.
În concluzie, decizia aparţine finanţatorului lucrărilor.  >:D<
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline shpeedy

« Răspuns #11 : 02.Mai.2016, 08:56:58 p.m. »
Un disc de ambreiaj Luk e aproape 290ron. Un kit Exedy cu disc si placa e aproape 330ron. Rulmentul nu-l pun pentru ca in ambele situatii (schimbat doar discul sau schimbat tot kitul) alegerea brandului pentru rulment e la latitudinea cumparatorului. Manopera ma gandesc ca are acelasi cost indiferent ca vorbim doar de schimbarea discului sau a intregului kit - in aceste conditii, nu stiu cat de inspirata e schimbarea doar a discului de ambreiaj urmand sa mai platesc manopera si cand este afectata placa...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Laurentiu

« Răspuns #12 : 02.Mai.2016, 09:30:41 p.m. »
             Adica i-ai pus +10 ? =)) 
DA, pt "diagnostic". Cit priveste inlocuirea pieselor, o placa de presiune poate "consuma" multe discuri. Acu' fiecare inervine dupa buget si "renumerarie" (coane Fanica).  ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!