Autor Subiect: Stick TV / Mini PC cu Android  (Citit de 6781 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Stick TV / Mini PC cu Android
« : 28.Dec.2012, 08:03:11 a.m. »
Cu o oarecare intarziere, aseara mi-a ajuns si mie cadoul de la Mosu'.

De ceva vreme cochetam cu ideea unui HTPC (=home theater pc), dar spatiul ocupat si bataile de cap (si timpul necesar) aferente asamblarii si configurarii nu erau tocmai pe placul meu. Drept urmare in ultimul an m-am tot uitat dupa alternative. Asa am ajuns la actuala solutie.

Ca prime impresii dupa cateva ore de butonare:
- e rapid, fara lag la trecerea de la un ecran la altul;
- telecomanda cu giroscop necesita ceva acomodare in utilizare;
- out-of-the-box are cateva aplicatii chinezesti care nici nu stiu ce fac;
- se pare ca sunt limitat la versiunea de youtube inclusa in firmware, update-ul la ultima versiune din Android Market dand eroare;
- tastatura are baterie integrata - sa vedem cat ma tine si ce-o sa fac dupa - si nu are indicator de descarcare;
- stick-ul nu are buton on/off - trebuie bagat/scos din priza.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline adrian_r5

Re: Stick TV / Mini PC cu Android
« Răspuns #1 : 15.Feb.2013, 11:47:19 a.m. »
Ca prime impresii dupa cateva ore de butonare:
... urmatoarele impresii dupa 50 de zile "de butonare"  :-/ :-/ :-/
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 15.Feb.2013, 12:25:04 p.m. »
Chiar așa ... Si eu îs curios de ce si cum :-)

Sent from my  using Tapatalk.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline shpeedy

« Răspuns #3 : 15.Feb.2013, 02:19:07 p.m. »
Mea culpa...

Intrucat o imagine face cat o mie de cuvinte, am pregatit un scurt filmuletz in care vedeti "jucaria" la treaba:

Sa spun si cateva cuvinte:
- dupa cateva zile de joaca, i-am pus un rom gata rootat - operatiune foarte usor de facut daca urmaresti instructiunile de pe forum (cel mai activ pentru acest model de stick mi se pare ArmTVTech).
- odata rootat, am rezolvat si problema inchiderii/resetarii pe care acum o pot face software cu app QuickBoot.
- am reusit sa-l fac sa se-nteleaga cu celelalte "jucarii din ograda" (laptop, smartfoane).
- are probleme la rularea flash in browser (vplay nu merge full-screen), dar asta cred ca e din cauza "suportului" actual Adobe pentru JB (nu mai exista).
- aplicatiile de video-sharing (youtube, vimeo, dailymotion) merg fara probleme.

Nu stiu ce sa va mai zic, intrucat de sarcinile pentru ce il vroiam eu (media player, imdb si youtube) se achita cu brio ... Intrebati-ma voi daca mai vreti sa stiti ceva...

Offline adrian_r5

« Răspuns #4 : 18.Feb.2013, 01:04:30 p.m. »
Intrebati-ma voi daca mai vreti sa stiti ceva...
Pe partea de audio cum se descurca  :-/  ... sau altfel pusa intrebarea - s-ar preta la a fi folosit pe post de mp3 player fisierele fiind gazduite pe un "Network Storage"  :-/

Offline shpeedy

« Răspuns #5 : 18.Feb.2013, 01:15:03 p.m. »
Conexiunea fiind facuta pe HDMI, iti dai seama ca totul depinde de ce scule - hardware (HomeTheater, Ampli, boxe amplificate, DSP etc) si/sau software (player, DSP plugins) - implici in "ecuatie".

Daca te gandesti la ce m-am gandit si eu (utilizarea "in-car"), e inca destul de dificila (si destul de costisitoare) adaugarea unui LCD de mici dimensiuni cu touch-screen...

Offline adrian_r5

« Răspuns #6 : 18.Feb.2013, 01:55:33 p.m. »
Conexiunea fiind facuta pe HDMI
Se pare ca am incurcat borcanele ... aveam in minte faptu' ca Raspberry Pi (de care zicea aici VAXXi bacsi) are si un "jack" audio ... HDMI recunosc ca nu prea stiu cu ce sa maninca :(

Daca te gandesti la ce m-am gandit si eu (utilizarea "in-car")
Momentan doar "in house" ;)

Offline shpeedy

« Răspuns #7 : 18.Feb.2013, 02:39:10 p.m. »
Spre deosebire de Raspberry Pi care are si iesiri analogice (RCA Video + Audio Jack) si digitale (HDMI),  stick-ul meu n-are decat iesire HDMI.

Fctie. de buget il pot conecta:
- direct in Plasma/LCD/LED (oricare dintre ele, intrucat au porturi HDMI) - sunetul va fi gestionat de televizor in acest caz;
- intr-un AV Receiver cu port HDMI (care se va ocupa de partea de sunet) si din acesta sa plec cu un alt cablu HDMI catre TV.

O imagine - zic eu ilustrativa - cu privire la posibilitatile de conexiune (stick-ul poate luat locul DVD-player-ului sau Sattelite/Digital Cable Receiver-ului):

Offline shpeedy

« Răspuns #8 : 24.Nov.2014, 01:31:07 p.m. »
Intrucat 'tanjeam' dupa posibilitatea de a folosi functia de 'Wireless Display' de pe telefon, m-a 'mancat' undeva sa fac update la Android (de la oficialul 4.1.1 la un 'custom' rom 4.2.2). Acuma am si eu Wireless Display pe TV  :prty: .

Offline shpeedy

« Răspuns #9 : 26.Nov.2014, 11:57:21 a.m. »
Pentru amatorii de Windows a aparut un nou stick USB cu dual-boot: Android 4.4 si Windows 8.