Autor Subiect: AMORTIZOARE HAYON  (Citit de 6163 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: AMORTIZOARE HAYON
« Răspuns #10 : 09.Apr.2013, 01:57:02 p.m. »
... le luasem pentru capota, dar sunt atat de tari incat in loc sa se inchida ele, se indoaie balamalele...
Unul singur nu facea fata capotei  :-/
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bogogica

« Răspuns #11 : 09.Apr.2013, 09:50:23 p.m. »
Nu.... Balamalele capotei zici ca sunt din mamaliga. Se indoaie de undeva din interior, nu am vazut exact de une pleaca deformarea....de undeva din gaura in care culiseaza. Unul singur indoaie o singura balama :D.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #12 : 02.Mai.2013, 06:45:41 p.m. »
Am înlocuit amortizoarele originale chinezești cu niște amortizoare BARDIAUTO - (firmă italiană, cred)  fabricate în Slovacia - spune eticheta. Preț 50 ron/bucata, trebuie să-mi feresc mecla când deschid portbagajul ca pe vremea tinereții lui Suzy ...
Amortizoarele vechi se scot ușor, trăgând cu o șurubelniță dreaptă inelele de siguranțare - există un decupaj pe unde se introduce vârful șurubelniței.
 Amortizoarele noi se fixează presând cu decupajul în care este fixat inelul de siguranțare pe "nuca" de pe caroserie, respectiv de pe hayon.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline suzukica

« Răspuns #13 : 03.Mai.2013, 10:03:53 a.m. »
ma tem sa cumpar sh. numa ce am luat o tzeapa cu cauciucurile

@miocrl, ce vrei sa spui, ce s-a-ntamplat cu acele anvelope? E bine de stiut!

Offline Laurentiu

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline dragon

« Răspuns #15 : 20.Iun.2014, 10:16:36 a.m. »
As vrea sa stiu ce s-a intimplat cu amortizoarele de la hayon. Seara s-a inchis hayonul normal.
Dimineata am vrut sa deschid hayonul,dar el il loc sa se ridice in sus cum era normal, dadea sa se inchida singur.
Doar daca il tii cu o mina fortat  ,poti umbla in portbagaj!Efectul  se vede si se simte .
Ce poate cauza acest comportament? Ce  defectiune au ?
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!

Offline NicNic

« Răspuns #16 : 20.Iun.2014, 01:08:45 p.m. »
Cel mai probabil, in amortizorul hayonului (echilibror), s-a rupt unul din arcurile de compresiune (cele care dau forta de impingere).
Daca se deschidea brusc, atunci era o problema in circuitul hidraulic al amortizorului.
Este mai rara situatia defectarii ambelor echilibroare. S-ar putea verifica si inlocui doar cel defect. Insa eu as recomanda inlocuirea ambelor piese, pentru ca unul nou va lucra diferit decat cel vechi si va putea provoca o functionare asimetrica la ridicarea hayonului (cu consecinte de rigoare).

Ipoteza lansata mai sus este valabila daca nu au aparut alte greutati (incarcari) suplimentare pe hayon.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline joesewer

• Full Member
  • Mesaje postate: 164
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #17 : 02.Sep.2014, 02:36:21 p.m. »
Si eu le-am schimbat pe la 60000 / 5 ani.
SX4 GS 1.6 4WD 107CP Sunlight Copper