Autor Subiect: Mutare RadioCD stock, pe S-Cross fara RadioCD  (Citit de 3348 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline reb

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
    • Bucuresti
Mutare RadioCD stock, pe S-Cross fara RadioCD
« : 07.Iul.2015, 04:12:56 p.m. »
Am vazut in recensamant ca multi dintre posesori au versiuni S-Cross cu radio stock si fara navigatie.
In eventualitatea ca cineva din aceasta categorie ar dori sa faca un upgrade cu sistem media cu navigatie (aftermarket) cu display LCD etc, se va ciocni de problema: ce fac cu radioCD-ul vechi.
Ok, il dau altcuiva care are nevoie. Dar se va gasi o utiliate pentru el?

Versiunea Start vine fara radioCD si ar fi o intalnire frumoasa intre cerere si oferta sa se poata multa radioCD-ul de pe Confort, Premium, Elegance, pe Start.
Aveti idee cat de simplu / complicat este asa ceva (si in primul rand daca ar fi un motiv sa nu se poata face)?

Sunt constient ca in varianta de mutare simpla, fara mutarea comenzilor de pe volan, conexiunile acestora vor ramane neutilizate. Dar gasesc comenzile radioului destul de simple si accesbile si oricum detinatorul initial va dori cel mai probabil sa le pastreze (am aflat de la cineva din sursa sigura ca teoretic se pot muta chiar si comenzile audio pe volan - se inlocuiesc intre ele capacele din stanga - n-am cerut detalii -  posibil firele sa existe deja  trase !).
Dar lasand la o parte comenzile pe volan - cat de greu/imposibil poate fi sa muti radioCD-ul?

Stie cineva/ a facut cineva asta? Aveti idee daca implica anumite costuri - mufe etc / eventual manopera?

Multumesc.
  • in curând... SX4 S-Cross

Offline Leutz

Re: Mutare RadioCD stock, pe S-Cross fara RadioCD
« Răspuns #1 : 08.Iul.2015, 05:24:24 a.m. »
Instalarea unui "casetofon" de orice fel e o chestie relativ facila, chiar si pentru un neinitiat (evident, un oarecare simt tehnic este necesar). Poti sa pui acolo orice unitate, cu conditita sa se potriveasca fizic in locasul din bord (lucru nu foarte greu intrucat "casetofoanele" si respectiv locasele au dimensiuni standard) si respectiv sa aiba fata in forma potrivita (daca nu, exista rame adaptoare).

Referitor la montarea uniu "casetofon" de S-Cross, oricare ar fi el: dat fiind ca este chiar de S-Cross, nu trebuie decat sa-l pui in locas si sa-i conectezi mufele din spate la cele existente pe masina. Masina ar trebui sa vina cu firele trase si mufate, doar "casetofonul" e lipsa. Nu cred ca mai exista masini care sa vina cu firele libere. Daca masina vine si cu comenzi pe volan, comenzile trebuie si ele sa ajunga intr-o mufa, de obicei separata de mufa principala in care vin boxele si alimentarea.

Daca pui un "casetofon" diferit de cele originale S-Cross, atunci e posibil sa ai nevoie de adaptoare intre mufele "casetofonului" respectiv si mufele masinii. Dar altfel, procedura e similara.

Deci ideea e ca nu e nici un motiv sa nu poti instala o unitate care vine chiar de pe alt S-Cross (n.r. - originala S-Cross). Se poate face gratuit la o bere cu un prieten/vecin binevoitor si priceput sau la un service daca nu vrei sa-ti bagi tu mainile in ea (evident, aici intervin si discutiile legate de garantia maisnii, daca e noua).

Pentru mai multe informatii, cauta pe forum. E cel putin un topic cu discutii ample legate de instalare "casetofoane" de tot felul, inclusiv cele cu navigatie, comezi pe volan ... s.a.m.d.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline reb

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 09.Iul.2015, 11:33:11 a.m. »
Multumesc.
Asa ma gandeam si eu, ca a muta radioCD-ul original (este Panasonic daca nu ma insel) de pe Premium pe Start nu ar trebui sa fie mare filozifie, numai ca intial la reprezentanta mi-au spus ca "din cate stiu ei" nu se poate (sic!).

Tot ei mi-au spus ca pentru a instala un radioCD 1-DIN pe Start (care are deja fascia decupata 1-DIN si buzunar dedesubt tot 1-DIN) ar necesita un kit de instalare in valoare de 100 lei (si manopera gratuita). Instalarea nu o fac propriu-zis ei ci o firma specializata in electronica auto si alarme.
Intreband la voom.ro mi-au spus ca instalarea e 25 lei la un radioCD 1-DIN si eventual niste mufe de 39 + eventual inca  5 si inca 39 lei.... deci tot pe la 100 lei ar putea ajunge.
Eu chiar nu-mi dau seama, daca masina vine cu pre-echipare audio si are fascia (panoul din consola in zona audio) deja decupata, de ce sa mai trebuiasca mufe, kit etc...
  • in curând... SX4 S-Cross

Offline constantin85

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
    • Chisinau
« Răspuns #3 : 08.Mai.2017, 07:16:40 p.m. »
Am un S-Cross din 2014. Are navigatie cu WindowsCE , bluetooth , DVD etc 
Functioneaza , totul OK.  Este montaj din fabrica.

Ideea e ca eu vreau sa-mi pun sistem pe Android asa ca masca si cu acel 2DIN o sa le scot de acolo.  Nu inca , dar va urma in vreo luna , doua etc

Aveti timp sa puneti ceva deoparte :D
  • Suzuki SX4 S-Cross

Offline CROSS

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
  • Gen: Bărbat
    • Jud. SM
Re: Schimbare radio stock cu sistem navigare android
« Răspuns #4 : 30.Ian.2018, 08:44:59 p.m. »
Salut Tuturor,am gasit acest topic deschis  si cred ca, corespunde cerintelor mele,rog sa fie mutat daca nu.De sarbatori am primit cadou un sistem navigatie android(se pare).M-i sa spus ca voi avea nevoie de o antena gps dedicata,dilema mea este ce tip se potriveste cu navigatorul?La masina am comenzi pe volan ,le voi putea folosi??Pentru montaj am gasit acest scurt video..https://www.youtube.com/watch?v=a7VGG2n_4r4.Ca si antena am gasit  http://www.adelaida.ro/antena-gps-gps-fakra-clone.html insa nu stiu sigur daca este compatibila cu navigatorul.Ma poate cineva ajuta va rog cu niste sfaturi..ce tip de antena se potriveste la navigatorul meu..foto in atasamente si eventual sfaturi in ce priveste demontare unitate veche -montare ,configurare unitate noua.Va  multumesc.
  • Suzuki SX4- S CROSS 1.6 ALLGRIP

Offline steph

« Răspuns #5 : 30.Ian.2018, 09:08:50 p.m. »
In ultimele doua poze pare sa fie unitatea stock a masinii.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline enicky

« Răspuns #6 : 31.Ian.2018, 12:57:44 a.m. »
   @CROSS
    Unitatea are o mufa de antena radio in care intra cablul de la antena de pe masina. Antena de gps din cate  imi amintesc eu era pur si simplu un fir de sarma cu un adeziv, fir pe care l-a lipit de partea de sus a bordului, prin interior.
   Trimite un mesaj personal lui @yeti  si te va lamuri mai detaliat.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
Re: Schimbare radio stock cu sistem navigare android
« Răspuns #7 : 31.Ian.2018, 09:23:38 p.m. »
Salut Tuturor,am gasit acest topic deschis  si cred ca, corespunde cerintelor mele,rog sa fie mutat daca nu.
Ai ales bine topicul, nu este nevoie de mutare :)

Citat
De sarbatori am primit cadou un sistem navigatie android(se pare).
Este unitatea Bosch SLDA din echiparea standard a mai multor modele Suzuki. Nu este "android" ci compatibila cu Android Auto. Pentru asta ar putea fi nevoie de un update de software -> recomad sa rasfoiesti topicurile Android Auto si Update 1850 HU SLDA - Vitara si S-Cross

Citat
M-i sa spus ca voi avea nevoie de o antena gps dedicata,dilema mea este ce tip se potriveste cu navigatorul?
Ca si antena am gasit  http://www.adelaida.ro/antena-gps-gps-fakra-clone.html insa nu stiu sigur daca este compatibila cu navigatorul.
Cel mai probabil merge orice antena universala cu conector FAKRA. Cred (fara certitudine) ca antena din link-ul tau e ok. Pentru instalare, cel mai potrivit este sa bagi "mouse-ul" sub plansa de bord cat mai aproape de parbriz. Aia "a ta" este cu magnet si trebuie fixata pe ceva metalic de pe acolo, dar eu as fixa-o cu dublu adeziv direct de plasticul bordului (evident pe dedesubt)
@enicky si la tine este tot o astfel de antena tip mouse, nu un simplu fir.

Citat
La masina am comenzi pe volan ,le voi putea folosi??
Da.

Citat
Ma poate cineva ajuta va rog cu niste sfaturi ... in ce priveste demontare unitate veche -montare ,configurare unitate noua.
Filmul cu demontarea este suficient de clar. Montarea se face in ordine inversa. Conectorii n-ai cum sa-i incurci datorita formelor diferite. Este posibil ca pentru una-doua mufe de pe unitate sa nu ai un cablu echivalent pe masina - de exemplu nu ma astept sa ai cablu pentru camera de mers inapoi. Atat cat stiu, conectorul albastru este pentru antena GPS, cel gri de langa el, pentru antena radio, celalalt gri mai deschis, parca pentru microfon, cel maro pentru mufa USB, iar cel negru pentru alimentare, difuzoare si multe altele.
Pentru setari si utilizare descarca manualul de aici: http://www.suzuki-slda.com/Lists/User%20Manuals/User%20manual%20SLDA%20India.pdf

P.S. te rog un pic mai multa grija la ortografie ("mi s-a spus" nu "m-i sa spus", spatiu dupa semnele de punctuatie si nu inaintea lor, etc.)
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline CROSS

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
    • Jud. SM
« Răspuns #8 : 01.Feb.2018, 01:43:00 p.m. »
Multumesc mult pentru raspunsuri. Pe viitor voi fi mai atent la ortografie.
  • Suzuki SX4- S CROSS 1.6 ALLGRIP