Autor Subiect: Rugina puntea spate dupa 6 ani  (Citit de 4331 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Rugina puntea spate dupa 6 ani
« Răspuns #10 : 30.Apr.2014, 06:58:06 a.m. »
de remediat cred ca ne aducem aminte de cum antifonam dacia
@sx4 sedan 2009 a facut ceva asemanator aici, dar din pacate nu a mairevenit cu amanunte

Offline migabi

« Răspuns #11 : 30.Apr.2014, 07:15:51 p.m. »
Poate ar trebui sa dezbatem problema avand in vedere ca aparitia ruginei e doar o chestiune de timp. Cu prima ocazie o sa o ridic pe a mea pe o rampa sa-i fac poze in zonele intime ca sa vad cum stau. As vrea, daca e posibil sa listam locatiile in care s-a observat pana acum aparitia ruginei.

Ce solutii ar fi pt indepartare si preventie?
SX4 SE m16a awd 2011

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #12 : 30.Apr.2014, 08:15:55 p.m. »
La pct 1, aş spune că toate cordoanele de sudură sunt acoperite de rugină.
La pct. 2, recunosc că nu am întreprins încă nimic şi  nici nu am deţinut Dacie ... Nu pricepeam de ce unii cumpărători de Dacii noi, imediat după primirea  autoturismului nou se apucau de antifonarea/terosonarea acestuia.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #13 : 30.Apr.2014, 09:18:13 p.m. »
rugina la cordoanele de sudura indica faptul ca dupa ce a fost sudat acel tronson nu a fost acoperit la scurt timp cu un anticoroziv............(asa se intimpla cind se executau cordoane de sudura pe o nava iar acoperirea anticoroziva se facea dupa circa o saptamina sau se facea cu un anticoroziv foarte diluat, din experienta de liceean).
pe linga cordoanele de sudura si toate coliere, suruburile(din cite stiam ele sunt camniate) prezinta o ruginire foarte avansata.
asa per ansambul numai acolo am observat aceasta problema cu rugina..noroc ca am asistat(din groapa de la service) la schimbarea bucselor de la bara stabilizatoare, iar cu acesta ocazie am scapat si acea troncaneala de pe fata.
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline sx4 sedan 2009

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
« Răspuns #14 : 30.Apr.2014, 11:38:34 p.m. »
Revin cu amanunte:
1) curatat de vechiul anitifon, original si subtire;
2) doua staturi de antifon cauciucat aplicat manual;
3) curatat toate componentele metalice cu peria de sarma, sters bine cu solutie antirugina;
4) uscat si vopsit cu vopsea spray.
Parerea mea ca de la sarea noastra de pe drum e recomandat acest procedeu la 2 ani sau chiar la 1 an dupa sezonul rece. Rugina se dezvolta cel mai bine in locuri uscate.
 :D

Offline Laurentiu

« Răspuns #15 : 01.Mai.2014, 10:26:31 a.m. »
... mergi mult timp pe drumuri cu sare ( iarna ) - fara sa te ingrijesti sa i dai un jet de apa calduta ...
... si o pulverizare (la pistol) cu  ulei in fiecare primavara dupa spalare si uscare la iesirea din iarna.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bogogica

« Răspuns #16 : 01.Mai.2014, 11:56:26 a.m. »
eu zic sa umplem si usile cu ulei... asa, o sa se unga singure si pragurile si cu putin noroc, daca parcam pe un loc inclinat se unge si "burta" masinii... =))

Offline Laurentiu

« Răspuns #17 : 01.Mai.2014, 07:13:38 p.m. »
eu zic sa ...
Fiecare face dupa CIT si CUM il duce mintea. ;) :D
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline coby

« Răspuns #18 : 01.Mai.2014, 08:37:01 p.m. »
eu zic sa umplem si usile cu ulei... asa, o sa se unga singure si pragurile si cu putin noroc, daca parcam pe un loc inclinat se unge si "burta" masinii... =))

Daca vrei sa ti masina pe viata , atunci da ..
auto si moto