Autor Subiect: Discuri frana spate Swift dupa 2010  (Citit de 4194 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gala_suzuki

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
Discuri frana spate Swift dupa 2010
« : 13.Ian.2014, 03:03:20 p.m. »
M-ar interesa daca se pot schimba tamburii de frana spate cu discuri pe Swift modelul dupa 2010 (noul Swift).

Exista kit pentru asa ceva? Pot aparea probleme la ITP?

Offline BXXENL

Re: Discuri frana spate Swift dupa 2010
« Răspuns #1 : 14.Ian.2014, 08:48:02 a.m. »
Se pot schimba, dar mai functioneaza repartitia electronica a fortei de franare in parametrii?

Cel mai simplu lucru de facut atunci cand iti doresti sa ii faci un upgrade masinii e sa faci upgrade la masina. Vinde actualul swift si ia unul cu discuri pe spate.

Daca ai rabdare, gasesti una cu km mai putin, dotari mai multe si diferenta de pret mica.

• SX4 1.5
Alex

Offline Muttley

« Răspuns #2 : 14.Ian.2014, 09:00:42 a.m. »
Se pot schimba, dar mai functioneaza repartitia electronica a fortei de franare in parametrii?

Nu exista nicio repartitie, toata treaba-i facuta de ABS ;)

Exista discuri pe Stiftu' in 4 prezoane?
  • Dacia 1310, Impreza WRX, Ignis Sport

Offline BXXENL

« Răspuns #3 : 14.Ian.2014, 09:30:18 a.m. »
Nu ma pricep, dar forta de franare nu e distribuita diferit in functie de anumite variabile? Se lasa totul in seama ABS-ului? Forta maxima de franare si intrerupe el cand se blocheaza, asta e repartizarea? Si EBD ce rost are?

Concret, eu m-as teme de o dezechilibrare a franelor daca se schimba tamburii cu discurile.

Ma tem degeaba?

Oricum, decat sa schimbi fuzete, sa cumperi etrieri, portetrieri, discuri, placute, cabluri pt farna de mana si sa dai in alte complicatii mai bine pui banii deoparte si ii faci level up masinii cu totul.

Modelele cu ESP probabil ca au discuri pe spate. Daca nu, iei direct SSS, primesti mai multe de banii aia, si sasiu si motor nu doar frane.

Daca ii pui doar de frumusete, gandeste-te ca discurile de frana minuscule de 250mm arata mai trist intr-o janta de 16-17 decat un tambur vopsit frumos.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 14.Ian.2014, 10:32:17 a.m. »
Exista kit pentru asa ceva? Pot aparea probleme la ITP?
Schimbi puntea spate cu totul. In rest, functionare frinelor indiferent ca este cu discuri sau saboti,ramine aceeasi.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline shpeedy

« Răspuns #5 : 14.Ian.2014, 11:16:36 a.m. »
Asa stiam si eu: modificarea de genul asta se face cu schimbarea integrala a puntii spate (daca generatia respectiva a avut si versiuni cu discuri pe puntea spate; cel putin la BMW-urile mai vechi - E30, E36 - am vazut ca se practica).
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Muttley

« Răspuns #6 : 14.Ian.2014, 11:45:22 a.m. »
Nu ma pricep, dar forta de franare nu e distribuita diferit in functie de anumite variabile? Se lasa totul in seama ABS-ului?
Se pare ca da. Limitatorul de franare exista doar la masinile fara ABS. Alea cu ABS nu-l mai au.

Concret, eu m-as teme de o dezechilibrare a franelor daca se schimba tamburii cu discurile.
Aia da. Franele pe punti sunt totusi dimensionate impreuna. Ca un exemplu, tamburii spate ar putea avea corespondent de fabrica pe fata discuri pline de diametru redus, 260mm sa zicem. Aceeasi masina, cu motor mai mare, si discuri pe spate, din fabrica s-ar putea sa aiba discuri ventilate de 300mm pe fata.
Punand discurile in locul tamburilor si neumbland si pe fata, s-ar prea putea sa rontaie ABS-ul pe spate cam des  ;)

Dar ma repet: exista discuri spate pe butuci in 4 prezoane la Swift? Ecartamentul puntilor e acelasi? Si da, mi se pare si mie o modificare neinspirata. Probabil periculoasa si in mod sigur ilegala.
  • Dacia 1310, Impreza WRX, Ignis Sport

Offline gala_suzuki

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
« Răspuns #7 : 24.Ian.2014, 08:06:43 p.m. »
Citat
Vinde actualul swift si ia unul cu discuri pe spate

Exclus! Abia l-am luat pe asta, tocmai ce a implinit venerabila varsta de 30 de zile.

Stiu ca swift-ul sport are frane disc pe spate, de aceea ma gandeam ca la cate chestii aftermarket se fabrica astazi pentru masini, poate o exista si un kit care sa faca ce vreau eu, eleronul spre exemplu il poti pune si la swift-ul normal.