Autor Subiect: Magistratii din romania  (Citit de 9711 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Re: Magistratii din romania
« Răspuns #70 : 17.Apr.2011, 08:40:19 a.m. »
Chiar e păcat să nu resuscităm acest topic !
„Faptul că petentul și-a cumpărat un autoturism fără a avea și un loc de parcare nu îl îndreptățește să parcheze unde vrea el; dacă am admite o astfel de conduită ar însemna să acceptăm că se poate parca o mașină oriunde câtă vreme posesorul nu are în apropiere un loc de parcare.”
În traducere, acum aproape 4 ani când am cutezat să-mi achiziționez mașina, nu m-am îngrijit să-mi rezerv cca 50 locuri de parcare în București, vreo 15 în Bacău, 27 în Botoșani, 32 în Suceava, 47,5 în Iași și ceva mai puține în celelalte reședințe de județ, stațiuni, ospicii, cimitire și alte locuri de larg interes.
Nu am știut că voi fi mutat cu serviciul în alt oraș, nu știam că voi mai merge și în concedii și mai ales nu știam unde, ...NIMIC NU ȘTIAM !
Culmea este că totuși aveam 2 locuri de parcare când am cumpărat mașina (unul în ograda fratelui meu, e adevărat !) dar mereu uit să iau cu mine măcar unul dintre ele...
Credeți că degeaba mă plâng de dimensiunile reduse ale portbagajului ?! Ia să dau eu Suzuki Motors Company în judecată, poate ne face dreptate tot o blondă, să o pot cita cu patos !
« Ultima Modificare: 17.Apr.2011, 08:54:22 a.m. de sxtelu »
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #71 : 17.Apr.2011, 10:12:10 a.m. »
Chiar daca risc sa-mi sariti in cap, imi dau si eu cu parerea. :)   Daca cele citate mai sus nu sunt scoase din context si astfel sa aibe un alt sens decat cel ce razbate doar din postul de mai sus, eu cred ca ce au zis ei e de bun simt, adica chiar daca ai masina si nu ai loc de parcare tot trebuie sa respecti regulile si sa parchezi masina doar in locurile permise, nu oriunde sau unde iti e mai comod, mai aproape de casa.  :inteligent:

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #72 : 17.Apr.2011, 01:35:16 p.m. »

Acesta este contextul :

Bloc turn, cca 30 apartamente, firme la parter, max 9 locuri de parcare lateral de bloc. Exista cel puțin un apartament a căror propietari au 3 mașini - și nu trebuie să îi băgăm la cremenal pt asta.   
Pe stradă există indicator de oprire prohibită, așa că mai parcăm și pe trotuar, deoarece rămâne un culoar lat de peste 2 m pt circulația pietonilor.
În aprilie anul trecut am fost sunat la serviciu de un coleg care mi-a spus că pe trotuar sunt 6 mașini, însă doar la a mea (BT) și la o IMPREZA cu nr de NT  s-au montat caracatițe la roți de către pol. comunitara (ăia de se dau în gât că câte 40 dintre ei și-au cumpărat diplome de bac din Basarabia ca să se face oamenii legii). OR AVEA CEVA CU MAȘINILE NIPONE ???
Ajung la bloc, caracatițele dispăruseră (imobilizarea autovehiculelor este prerogativă exclusivă a pol. rutiere IAR REPREZENTANTUL ACESTORA NU A ACCEPTAT SĂ FIE PĂRTAȘ LA GOLĂNEALA COMUNITARILOR).
După cca o lună primesc la domiciliu stabil PV de amendă...Înaintez plângere contravențională, comunitarii trimit după vreo 2 termene o întâmpinare copy-paste care nu avea legătură cu problema mea; martorul din PV (încheiat la cca o săpt după incident undeva în Iași - bufetul Cireșica, masa 2) nu se prezintă deși e citat cu mandat. Merg la adresa martorului din PV- surpriză, acolo nu locuiește și nu a locuit niciodată cineva cu acel nume .
Pe parcursul procesului am prezentat planșe fotografice din care rezultă că la orice oră a zilei există mașini parcate pe trotuar;  chiar dacă vrei să respecți legea, nu ai cum ! Nu spun că este legal că aproape 2 ani am parcat în acel loc fără reacții comunitare, dar dacă aplicăm legea, să fim egali în fața ei.
Pe site-ul comunitarilor prezentau o situație în care dispeceratul a fost alertat că există mașini parcate în zona tribunalului, iar un echipaj destoinic s-a deplasat pe cheltuiala contribuabilului și a sancționat cu avertisment pe vinovați.
 Eu am recunoscut fapta, am precizat circumstanțele și am cerut înlocuirea pedepsei amenzii cu avertisment !
Mai precizez că articolul din HCL în baza căruia am fost amendat e nul de drept, acum trebuie să obțin anularea în contencios, așa cum s-a făcut la Buzău, Galați, Timișoara - probabil și în alte părți.
Citatul trebuia să ne stârnească un zâmbet amar, deoarece așa cum știm cu toții și cum ne critică UE și ne amendează CEDO, avem o justiție aservită politic și coruptă într-o proporție alarmantă, instanțe incapabile să aducă cu mandat un martor motivează aberant această impotență...RUȘINICĂ !!!
Iar magistrați cu respect de sine și față de lege dau sentințe încălcate cu zâmbet tâmp pe buzele subțiri de guvern.
PROFUND RESPECT acelor magistrați și polițiști care își fac corect meseria, sufocați de maldăre de dosare, îndurând vremurile grele, rânjetele colegilor ce primesc buchete de vile șpagă (fătuloiu), presiunile politicului...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Laurentiu

« Răspuns #73 : 28.Nov.2013, 03:11:45 p.m. »
Pentru cei interesati (pagubitii CEC), renasc sperantele http://videonews.antena3.ro/video/romania/sperante-pentru-pagubitii-cec.html
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline VAXXi

« Răspuns #74 : 28.Nov.2013, 03:16:17 p.m. »
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline Laurentiu

« Răspuns #75 : 07.Dec.2013, 09:07:50 a.m. »
E tinara. Cit va rezista ? Seva ridica din mocirla sau se va afunda in ea in cit mai scurt timp ?

http://www.vrn.ro/o-avocata-vasluiana-a-invins-guvernul
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline roberto

« Răspuns #76 : 07.Dec.2013, 09:40:10 a.m. »
Ajungem sa pretuim normalitatea, trist. :(
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline shpeedy

Re: Re: Magistratii din romania
« Răspuns #77 : 07.Dec.2013, 12:38:31 p.m. »
Ajungem sa pretuim normalitatea, trist. :(

E oarecum logic... Orice grup/natie/popor supus anumitor conditii/perceptii extreme o perioada mai scurta/mai lunga de timp are dificultati in a-si stabili corect reperele morale/sistemul de valori (deh, cainele lui Pavlov).

Sent from my LG-P760 using Tapatalk 2
« Ultima Modificare: 07.Dec.2013, 12:41:03 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X