Autor Subiect: se cere parerea - bec indicator nivel benzina  (Citit de 7896 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline nomadul4171

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
se cere parerea - bec indicator nivel benzina
« : 15.Mai.2010, 04:51:57 a.m. »
Salutare suzukerilor. Este cineva care sa aiba un Suzuki Samurai 1300i din 98, 99, 2000 sau sa stie daca acest model are vre-un bec care sa se aprinda cand ajunge combustibilul la rezerva? Si daca da, unde este? Eu am demontat tot bordul pentru al gasi si nu l-am gasit, dar nu pot sa cred ca nu are, mai ales ca modelul mai vechi vine cu acel aviz luminos. VA ROG MULT daca stiti ceva concret sa-mi dati si mie de stire. Deasemenea caut un manual tehnic sau manualul proprietarului (nu stiu cum se cheama) pentru tipul de Suzuki mentionat mai sus. Multumesc anticipat! Sa auzim de bine!

Atentie la scrisul de tip mIRC si la formatatrea textului
« Ultima Modificare: 15.Mai.2010, 10:00:03 a.m. de Leutz »

Offline dexter

• Full Member
  • Mesaje postate: 158
  • Gen: Bărbat
Re: se cere parerea - bec indicator nivel benzina
« Răspuns #1 : 15.Mai.2010, 08:32:54 a.m. »
Salutare.La multe din modelele sale,Suzuki a facut economie,nu a pus acel martor de combustibil,nu a prevazut sonda cu un comutator pt acel bec.Eu am un Swift din 2003 in echipare aproape full,si nu are acest martor.Daca nu ma insel nici Ignis1 nu are asa  ceva. Deci era o practica larg utilizata in acea perioada. O solutie exiista: un montajel electronic ce compara tensiunea data de sonda pentru indicatorul cu ac,cu o referinta reglata prealabil. La mine pentru rezervor de 40 L,acul sub linia de Empty,tensiunea e de 5.25V. Montajul e inca in teste pe masina,dar functioneaza ok. Nu e greu de montat,daca sti sa dai bordul jos. Se leaga la 3 fire: masa,plus prin contact si info sonda combustibil.Practic sunt cele 3 fire care vin la indicatorul de benzina cu ac .
Cand cumpar un obiect,intai il repar, apoi il folosesc

Offline nomadul4171

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
« Răspuns #2 : 18.Mai.2010, 12:41:07 a.m. »
Multumesc,nu e rea ideea,poate o voi implementa si eu.

Offline RaZwY

• Full Member
  • Mesaje postate: 156
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #3 : 14.Sep.2011, 02:08:41 p.m. »
am aceasi intrebare... Suzuki Baleno 98 are acest bec? :)... nu imi indica prea bine acul. Multumesc

Offline ulise

« Răspuns #4 : 15.Nov.2011, 09:19:32 p.m. »
Nici eu la Vitara nu am acel bec.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline cactusdragos

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
« Răspuns #5 : 25.Feb.2013, 12:50:10 p.m. »
am aceasi intrebare... Suzuki Baleno 98 are acest bec? :)... nu imi indica prea bine acul. Multumesc

Si eu am aceeasi problema,Suzuki Baleno '98 GLX,acul nu indica bine,iar cand scot cheia din contact nu coboara,iar beculetzul nu merge,sau nu are ???
Beculetzul np daca nu functioneza,dar litometrul chiar as vrea sa-i dau de cap...ma poate ajuta cineva???