Autor Subiect: Fiabilitate rulmenti roti fata SX4  (Citit de 2305 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline totto

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
Fiabilitate rulmenti roti fata SX4
« : 26.Iul.2013, 02:35:56 p.m. »
Am 31000 km si trebuie sa schimb rulmentii fata ??!!!!.Masina 2009,cumparata de la cluj(nu vreau sa spun dealerul, pt ca nu merita).Am semnalat la service un vajait in fata si mi s-a spus ca nu este nici o problema. M-am decis sa merg la alt service, unde mi s a confirmat banuiala: este zgomot de rulment.Numai ca ,intre timp am iesit din garantie, dealerul nu mai este dealer, iar eu sunt bun de plata :-(( Aveti un sfat in privinta acestei probleme? Doresc sa va mai spun ca masina a stat in service in2012, 6 luni,asteptand piese de schimb.Voi ati patit asa ceva?

Offline BXXENL

Re: Fiabilitate rulmenti roti fata SX4
« Răspuns #1 : 26.Iul.2013, 03:19:26 p.m. »
Pai daca a stat 6 luni in service trebuiau sa iti prelungeasca garantia cu inca 6 luni.  Nu conteaza ca ala nu mai e dealer, masina ta e tot in garantie daca nu au trecut 3 ani si 6 luni de la cumparare, lamureste-te cu prelungirea garantiei si mergi la orice alt dealer sa-ti schimbe rulmentul.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Leutz

« Răspuns #2 : 26.Iul.2013, 03:31:08 p.m. »
Asa as zice si eu legat de statul in service. Daca exista dovada imobilizarii pe o perioada atat de lunga ... atunci ar trebui sa poti rezolva ceva.

In rest, tehnic vorbind cred ca sunt prea putine informatii ca sa se poata da un sfat sau emite o parere. Da mai multe detalii. Mie 6 luni in service ... imi suna ca o problema majora (chiar daca o parte a fost pentru asteptat piese), as zice. Poate dupa un accident? (zic si eu). Poate n-a fost bine reparata si a cauzat uzura prematura prin alte parti, poate au fost alte circumstante care pot face lumina.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline shogunu65

« Răspuns #3 : 29.Iul.2013, 12:00:29 p.m. »
eu zic ca trebuie sa investighezi mai serios .... 31,000 km nu prea are cum sa fie rulmentul, decat daca roata/ rotile au suferit socuri ff puternice din lateral. A fost implicata in ceva accident masina? poti sa ne spui in ce consta vajaitul respectiv?

am fost in situatia de a schimba un rulment fata la un ford focus si zgomotul produs nu era un vajait. Se auzea un zgomot metalic, care se amplifica cand viram stanga / dreapta.

Offline totto

• Newbie
  • *
« Răspuns #4 : 31.Iul.2013, 04:00:57 p.m. »
Da , a fost un accident,nu chiar din lateral.

Offline shogunu65

« Răspuns #5 : 31.Iul.2013, 05:03:41 p.m. »
un accident care a afectat dinamica rotii respective, la asta ma refeream. Adica putem vorbi inclusiv de o groapa adanca luata cu piciorul pe frana etc.

la mine a fost cazul schimbarii rulmentului dreapta fata la un ford focus dupa 2 evenimente: groapa luata la 40 la ora si apoi lovitura din dreapta care s-a soldat cu strambarea efectiva a articulatiei, amortizorului etc..

Dupa ce am reparat masina totul parea normal, apoi la vreo 4-500 km parcursi a inceput sa se auda un huruit destul de nasol, ca si cum bilele din rulment nu se mai invarteau normal. Asta s-a intamplat la un drum spre Vama Veche. M am intors in Bucuresti cu 70 km / h, era o viteza la care se auzea cel mai putin huruitul :)

apoi mers la service, concluzia rulment dreapta terminat. Schimbat rulment si vandut focusul  :D

Offline totto

• Newbie
  • *
« Răspuns #6 : 01.Aug.2013, 12:59:44 p.m. »
Este zgomot tipic de rulment,cam ca acela pe care il auzi intre vagoanele de tren..la scara mica ,evident. Lovitura a fost destul de puternica , adica putea fi dauna totala. Nu am acceptat o, ci am dorit sa mi se repare masina, din diverse motive, principalul a fost ca nu am gasit un alt suzuki comparabil cu al meu(ani,bani,km etc). Dar mi s-a promis ca masina va fi ca si inainte...Reparatia a fost cam 9000 eu...Daca problema se datoreaza accidentului,nu mai am sanse sa redeschid dosarul,pt ca dauna a cam depasit asigurarea...asta si datorita sumei asigurate mici-rezultat al faptului ca eu am cumparat-o la o promotie serioasa,apoi a venit noul model la alt pret.