Pentru cei interesati, pana la 31 ianuarie este super oferta la Windows 8: USD 39.99 upgrade de la orice alta versiune de Windows, inclusiv de la Windows 8 Consumer Preview la Win8 Pro.
Eu aveam Win8 Consumer Preview
si mi se pare ca am facut o afacere buna (financiar vorbind). Adica l-am avut p-ala ~1 an fara nici un ban si acum am licenta la varianta Pro cu 40 de dolari.
Singura diferenta ar fi ca daca se ia kit-ul din magazin cu pretul ... care este, el contine ambele variante ... 32/64 biti. La upgrade se ruleaza un programel de la ei de pe site care vede ce ai instalat si iti da doar varianta aia. Eu aveam pe 32 de biti, deci cel pe care l-am cumparat e tot pe 32. Oricum am pe alt calculator un Win7 pe 64 de biti si cred ca platesc si pentru ala, ca sa am o licenta si pe 64 de biti, just in case
.
Altfel, procesul prin care se face "upgrade-ul" mi-a placut. Se lanseasa un utilitar de pe pagina microsoft care vede ce harware si software ai si iti zice exact ce va merge si ce nu va merge in Win8. Iti da inclusiv link-uri exacte pentru download catre driverele care vor fi necesare (cele pe care Win8 nu le are in kit si nu le va putea instala singur).
Apoi urmeaza download-ul kit-ului care nu e intr-un format imagine ci sunt datele raw impreuna cu un utilitar; utilitar pe care il lansezi si el te intreaba ce vrei sa faci: sa-ti instaleze el Windows-ul sau sa-ti faca un CD/stickUSB bootabil si sa-l instalezi tu cand vrei. Licenta (serial number-ul) il trimit pe mail imediat dupa plata. Foarte elegant
Va urez succes la upgrade-uri
Eu unul inca sarbatoresc ... in cinstea evenimentului
Prima data in viata mea cand platesc pentru o licenta de soft
(excluzand evident laptop-urile cumparate cu sistem preinstalat)