Autor Subiect: Probleme frana... ciudate si posibil costisitoare  (Citit de 10966 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Probleme frana... ciudate si posibil costisitoare
« Răspuns #50 : 28.Apr.2021, 10:01:31 p.m. »
Cel mai sigur e blocat pistonul de pe etrier.
Garnitura din jurul lui s-o fi umplut de mizerie si s-a crapat si actioneaza ca un obstacol în culisarea lui.
Daca îti pasa de placute si disc ar fi bine sa îl rezolvi.
Ar mai fi si un motiv de siguranta, roata aia se comporta total aiurea la frânare, afecteaza dinamica masinii.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Laurentiu

« Răspuns #51 : 14.Mai.2021, 08:48:04 p.m. »
Roata dreapta spate am observat cu ocazia schimbului de roti ca e blocata (frana de mana era lasata jos - evident nimeni nu apasa pedala de frana).
Daca etrierul nu este blocat si lucreaza normal, verifica mantaua cablului frinei de mina sa nu fie rup pe undeva. Prin ruptura, intra apa si mizeria ceea ce face cablul sa se blocheze.
Scoate cablul din etrier si incearca sa-l misti la mina prin impingere-tragere.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline migabi

« Răspuns #52 : 28.Nov.2022, 11:45:12 a.m. »
Dezgrop threadul asta pt problema mea si anume in turatii peste 2800 cand apas pe frana mai tare nitel si in prima parte a cursei nu se simte frana ci dimpotriva, pare sa accelereze ca si cum as apasa ampreiajul. Am testat pe niste drumuri libere si nu se intampla mereu. Lichidul de frana l-am schimbat de 2 ori mentionand problema la service in speranta ca poate observa ei ceva.
Personal suspectez tulumba de servo, care se pare ca nu e diponibila decat la sh.

Opinii, ceva?
SX4 SE m16a awd 2011

Offline NicNic

« Răspuns #53 : 28.Nov.2022, 12:24:19 p.m. »
As verifica mai degraba pompa de franare.
Ea are o supapa de descarcare a presiunii cand este neapasata pedala.
Daca acea supapa ramane usor inchisa, masina este usor infranata. Cand apesi pedala, in prima parte a cursei, se deschide acea supapa (e vorba de fractiuni de secunda) si ai senzatia ca masina se elibereaza din infranare si merge mai repede (scapa de acceleratia negativa).

Cel putin asta era simptom clasic la pompele de conceptie mai veche.
Acum, poate fi si altceva, poate servofrana, cum spui tu.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline migabi

« Răspuns #54 : 28.Nov.2022, 08:26:07 p.m. »
O sa verific, pare plauzibil daca e murdara sa se blocheze suficient de putin cat sa bage aer fals in admisie.
SX4 SE m16a awd 2011