Autor Subiect: Joja ulei Grand Vitara 1.9 DDiS 2007 (motor F9Q)  (Citit de 5581 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline clauclau

Re: Joja ulei Grand Vitara 1.9 DDiS 2007 (motor F9Q)
« Răspuns #10 : 06.Mai.2020, 05:20:50 p.m. »
Salutare,

Am patit un incident destul de haios.
Masina avea pierderi de ulei, iar dupa remediere, am tot verificat nivelul, sa vad daca mai sunt probleme, si am reusit sa rup capatul jojei, fix partea gradata.  :D

Am cautat joja originala Suzuki, dar nu am gasit pe nicaieri. Am sunat la un dealer, mi-a dat un pret undeva la 300 ron si o perioada de asteptare de vreo 2 luni, pentru ca trebuie adusa din Japonia.

Motorul de pe masina am vazut ca este un Renault F9Q.Codul de pe joja este 8200467712 si este de negasit.

Intrebarea este, are cineva de vanzare o joja sau a folosit cineva un echivalent de la Renault?

Va Multumesc!

Buna ! Referitor la pierderile de ulei , de unde proveneau ?adica cum le-ati remediat?Am si eu o astfel de problema si as dori un pont ..nu vreau sa cred ca trebuie segmentat motorul..Suzuki ce il detin are 215.000 km,merge brici,fara fum,fara alte probleme.Problema este ca la aprox 800 km am completat litrul de ulei.Am inlocuit epuratorul de gaze carter,si ma gandeam si la valva PCV!?
  • suzuki grand vitara

Offline bciurea

« Răspuns #11 : 28.Mai.2020, 08:46:31 a.m. »
Salut!

Eu am luat masina de la un samsar la 230k km si era praf, pierdea lichidele (ulei si antigel) peste tot pe unde se putea, le completam si dup-aia le gaseam sub masina.
Nu, nu am luat teapa, am luat-o pentru ca nu avea rugina si am preferat sa o reconstruiesc eu, decat sa iau una in stare "foarte buna" si sa fie la fel, de fapt.

Dupa schimbat radiator, simeringuri, garnitura de la baia de ulei, aproape s-a rezolvat.
Inca imi mai ia ~300ml de ulei la 1000 km. E posibil sa fie datorat uzurii turbinei, cel putin in cazul meu, datorata la randul ei uleiului prost folosit anterior sau chiar mersului fara ulei. Cand a fost desfacuta masina pt celelalte reparatii, era ulei in intercooler.
La urmatorul schimb de ulei, vrea sa o sa o dau jos si o duc la test/reconditionare.

Cam asta e experienta mea, nu stiu ce ar putea fi in cazul tau.
Ps. Nu sunt mecanic, de reparatii se ocupa varul iubitei mele.

Buna ! Referitor la pierderile de ulei , de unde proveneau ?adica cum le-ati remediat?Am si eu o astfel de problema si as dori un pont ..nu vreau sa cred ca trebuie segmentat motorul..Suzuki ce il detin are 215.000 km,merge brici,fara fum,fara alte probleme.Problema este ca la aprox 800 km am completat litrul de ulei.Am inlocuit epuratorul de gaze carter,si ma gandeam si la valva PCV!?
  • Grand Vitara 1.9

Offline bciurea

« Răspuns #12 : 30.Iul.2020, 12:38:53 p.m. »
Daca mai are cineva aceeasi problema, am gasit pana la urma pe eBay vas filtru epurator cu tot cu joja metalica. Cod piesa: 8200279414
  • Grand Vitara 1.9

The following users thanked this post: gabineg

Offline puiut

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 47
  • Gen: Bărbat
    • bucuresti
« Răspuns #13 : 12.Oct.2020, 01:58:40 a.m. »
Sunt dimensiuni diferite la joja fata de atasament?
Am joja schimbata de fostul propietar cu una metalica putin mai scurta, are 53cm.
  • gv 2006 1.9 ddis