Autor Subiect: AJUTOR NU AM LUMINA !!  (Citit de 2114 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline laur

AJUTOR NU AM LUMINA !!
« : 23.Mai.2013, 07:12:28 p.m. »
Da, am ramas fara faza scurta, dar nu stiu cum si cand. :dknw: Dupa un scurt in bricheta, am inlocuit siguranta si am rezolvat problema. Daca tot am beneficiat de intamplarea asta, zic sa verific tot ce insemna lumini. Si.....nu am faza scurta ! Ca a fost de la bricheta, nu stiu, dar nici nu cred. Am verificat sigurantele de 15 ah care alimenteaza fiecare far in parte si sunt ok. La motor cica exista dupa schema pe care o am cu sigurantele, 3 cutii. Am gasit 2, dar tocmai in a 3-a pe care nu o gasesc am vazut ca este o siguranta de 50 ah, pe care scrie LUMINI. Sa se fi ARS BECURILE pe faza scurta ? :D Hai colegilor nu ma lasati, chiar daca am SEDICI diesel si nu SUZUKI  :pardon:
« Ultima Modificare: 23.Mai.2013, 07:14:15 p.m. de laur »
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline Laurentiu

Re: AJUTOR NU AM LUMINA !!
« Răspuns #1 : 23.Mai.2013, 07:17:06 p.m. »
1. Am verificat sigurantele de 15 ah care alimenteaza fiecare far in parte si sunt ok
2. Sa se fi ARS BECURILE pe faza scurta ?
1. Ai verificat continuitatea cu un ohmetru ?
2. Becurile se pot proba foarte usor daca-s arse sau nu cu un simplu fir tras de la baterie.
« Ultima Modificare: 23.Mai.2013, 07:26:29 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline macmat

« Răspuns #2 : 23.Mai.2013, 07:21:20 p.m. »
Nu mai este o cutie de sigurante sub bord in partea stinga???

Offline laur

« Răspuns #3 : 23.Mai.2013, 07:29:59 p.m. »
Ba da. Acolo am schimbat siguranta ACCESORII nr.5, pentru ca sunt 2, dar nu am vazut sa fie ceva legat de lumini si oricum este schimbata si tot nu am, dar asa cum zic si mai sus nu stiu daca, acum sau altadata, pentru ca SEDICI nu are martor pe faza scurta si sigur observam.
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline sx4 sedan 2009

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #4 : 24.Mai.2013, 09:10:50 a.m. »
La sedanul meu am la + acumulatorului 2 sigurante de 50 A. Asta stiu sigur, dar nu stiu cat de mult te ajuta in problema pe care o ai. :prty:

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 24.Mai.2013, 11:10:05 a.m. »
... SEDICI nu are martor pe faza scurta si sigur observam.
Chiar daca ai fi avut bec martor, acesta putea lumina in bord dar pe faruri sa nu ai faza scurta (becuri arse).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline laur

« Răspuns #6 : 24.Mai.2013, 11:12:32 a.m. »
Am rezolvat  :D. Am facut o verificare, care acum, pare logica. Dar atunc,i cand vezi ca ambele becuri nu functioneaza pe faza scurta, probabil, sau mai bine zis sigur, nu gandesti ca pot fi ARSEEEEEE  =)) !?!?! Si arse au fost. Este posibil sa se fi ars cand am ars siguranta pe accesorii, mai exact scurt in bricheta ? Si apoi nu aveam farurile, aprinse......cred (90%), dar indiferent daca erau sau nu aprinse, nu vad legatura  (poate din Brasov la ora  16-00  >:) ). MULTUMESC CELOR CARE AU RASPUNS SI CELOR CARE SIGUR S-AU GANDIT DAR NU AU GASIT EXPLICATII  :clap: !
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET