Autor Subiect: Pentru ca detest ipocrizia ...  (Citit de 6968 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dicu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Pentru ca detest ipocrizia ...
« : 16.Oct.2012, 10:20:31 p.m. »
Pentru ca detest ipocrizia si pentru ca mi se pare nedrept sa atribuim complimente unor impostori m-am decis sa public informatiile pe care le-am aflat cu privire la asa numitii activisti de mediu, cei care militeaza pentru diverse cauze ecologiste precum Salvati Rosia Montana, Certej, Baia Mare si alte subiecte din zona aceasta industriala. Am sa pastrez anonim numele celui caruia mi-a impartasit aceste informatii, in primul rand pentru ca imi este prieten si in al doilea rand pentru ca identitatea lui nu ar schimba cu nimic realitatea trista a asa ziselor ONG-uri de mediu. Asadar, amicul meu, caruia ii vom spune Alin, mi-a povestit zilele trecute in ce consta de fapt voluntariatul de mediu si ca de fapt e vorba de un job full time, intr-un sector in care se invart o gramada de bani. Gruparea aceasta ecologista nu este nimic mai mult decat o masinarie de facut bani, sub pretextul unor cauze nobile. Toti cei pe care ii vedeti ca se agita la proteste, ori ca se leaga cu lanturi de gat si de calorifere,  sunt platiti cu salarii lunare si bonusuri in functie de participarea la activitati extra, precum manifestatiile de strada,petitiile si protestele spontane, etc.

Revenind la amicul meu, Alin,  ca orice alt student roman, se afla in cautarea unui job care sa ii asigure niste bani de buzunar. Nu a trecut multa vreme pana cand sa fie cooptat de o grupare ecologista, care lansase un anunt de angajare pentru cu totul altceva. Ajuns la interviu, lui Alin i s-au promis 2500 de ron lunar pentru a deveni “postac”, o denumire familiara in sectorul ONG-urilor. De banii astia trebuia sa fie disponibil la orice ora si sa intervina cu comentarii, sub diverse identitati, oriunde se publica un articol pe subiecte de interes (vezi Rosia Montana, Certej, etc.) . Rolul lui era sa intoarca discutia in favoarea ecologistilor, caci stim bine, naivitatea este un teren care poate fi exploatat cu efecte greu de imaginat. In momentele de criza, Alin si colegii sai, vreo 25 la numar, erau slugariti la propriu, fiind obligati sa munceasca ore intregi, fara sa aiba voie sa se ridice de la calculator pentru a bea apa sau merge la toaleta. Cand apar subiecte cu un mare buzz mediatic, postacii lucreaza cu totii sub supraveghere, intr-un laborator informatic, fiind urmariti indeaproape de superiorii lor. Daca decid sa isi paraseasca jobul, primesc amenintari, in bransa functionand un fel de mafie ecologista.

Sper ca mesajul asta sa circule si sa fie vazut de cat mai multa lume. Ipocriza trebuie demascata cu orice ocazie. Putina lume stie ca in spatele unor gesturi aparent nobile se ascunde o afacere bine pusa la punct si cu castiguri materiale greu de imaginat.

Offline roberto

Re: Pentru ca detest ipocrizia ...
« Răspuns #1 : 17.Oct.2012, 04:59:39 p.m. »
Hmmmm :-?...........cam miroase a adevar.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 17.Oct.2012, 06:54:46 p.m. »
Ipocriza trebuie demascata cu orice ocazie. Putina lume stie ca in spatele unor gesturi aparent nobile se ascunde o afacere bine pusa la punct si cu castiguri materiale greu de imaginat.

Si de partea cealalta sunt p(r)osta(nac)ci care "joaca" in reclame finantate de companiile care vin cu tehnologia poluanta... Care companii vor obtine castiguri materiale greu de imaginat in cazul aplicarii lor.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #3 : 17.Oct.2012, 08:46:54 p.m. »
Chiar si postul asta initial pare pus de un "postac:-))
« Ultima Modificare: 17.Oct.2012, 08:49:37 p.m. de rexkrokiDAU »

Offline shpeedy

« Răspuns #4 : 17.Oct.2012, 09:30:02 p.m. »
Io cred ca e "supervizor la postaci" ca vad ca nu doar da reply-uri pe topicuri, ci chiar deschide topicuri... fara numar, fara numar ...  :D

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline bogdanb

« Răspuns #5 : 18.Oct.2012, 11:35:35 a.m. »
Cine isi inchipuie ca mai exista voluntariat fara interese se inseala amarnic, zic eu. Time is money, iar de timpul meu dispun cum vreau. Iar daca sustin o cauza in care cred si sunt si platit pentru asta mi se pare de doua ori mai bine.
Una la mana.
Doi la mana, mi se pare chiar de bun simt sa accepti plata de la un ONG decat de la un partid politic, indiferent de coloratura acestuia. Mai degraba mi se pare ipocrizie bagarea in aceeasi oala a acestos cazuri.
In treacat fie spus, am senzatia ca activistii de partid nu sunt doar mai multi, dar sunt si mai vocali, probabil fiindca partidele reusesc sa stranga mai multe fonduri din economia subterana decat ONG-urile.
In fine, aici e o dezbatere de morala: politicienii isi tintesc obiectivele prin orice mijloace, oricat de murdare: de la mituirea functionarilor europeni pana la distrugerea economiei nationale. De ce ONG-urile ar trebui sa fie mai fraieri si sa actioneze exclusiv legal?
Mie sincer, chiar imi pare rau ca nu au puterea financiara sa lupte cu aceleasi arme - inclusiv mita, santaj - ci doar cat sa plateasca cativa amarati sa faca scandal in speranta ca poate ii aude cineva...
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #6 : 18.Oct.2012, 06:23:18 p.m. »
ar trebui sa fie mai fraieri si sa actioneze exclusiv legal?

De aici pleaca multe bube in societatea noastra, de la acest mod de a vedea lucrurile