Autor Subiect: Proiectoare de ceata  (Citit de 8070 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Proiectoare de ceata
« Răspuns #30 : 12.Nov.2010, 12:40:36 p.m. »
Pur si simplu se roteste cu mina piese nr 5.

Am studiat chiar acum problema si reglajul se face foarte simplu fara a folosi NICI o surubelnita ci doar un shpitz (scuze pt scrierea mIRC - patent mic cu virfuri ascutite) cu care se stringe usor piesa nr. 5. Aceasta piesa este semisectionata diametral si se roteste in jurul unei "nuci". Stringind piesa 5, aceasta se rigidizeaza in jurul nucii miscind roata dintata efectuind in acelasi timp reglajul pe inaltime.

Pt a avea acceas la acest reglaj, trebuie scos farul din aripa.

Piesa7 acopera gaura cand nu ai far ceata.
Am observat si eu acum acest lucru.
« Ultima Modificare: 12.Nov.2010, 12:45:10 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline vidax

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #31 : 13.Nov.2010, 08:19:24 p.m. »
Deoarece nu am reusit prin gaura de dedesupt a barei sa angrenez rotita dintata cu nici un bit din trusa mea, mentionez ca am incercat cu biti philips(PH), cu pozidrive(PZ) si  torx(Tx),  in final am demontat un proiector sa vad care-i treaba.  Am constatat ca axul rotii dintate are in capatul sferic, crestaturi pentru surubelnita in cruce, la care bitul PH2 se potriveste perfect. Este prevazuta deci si  posibilitatea reglarii axiale. La proiectorul stang , dupa demontarea mastii din fata, ramane spatiu suficient pentru introducerea surubelnitei suport pentru biti si reglajul se face foarte usor (surubelnita suport + bit PH2 = 17cm.) La proiectorul drept dupa demontarea mastii am constatat ca spatiul interior are alta geometrie, din cauza rezervorului de lichid pentru spalarea parbrizului. Aici nu este loc decat pentru introducerea bitului singur pe care l-am invartit cu o cheie fixa nr.7. In felul acesta am facut reglajul mult mai usor, din fata masinii, in comparatie cu  incercarile esuate de a regla prin gaura de sub bara. Am urmat indicatiile din caietul de service, mi-am facut un sablon dintr-un carton mare(ambalaj de la o canapea) pe care am trasat axele proiectoarelor, linia cu 199mm mai jos de axa orizontala,  l-am rezemat de poarta si cu alt carton am acoperit celalalt proiector, la care nu faceam reglajul, pentru a nu se influenta reciproc( masina la fix 10m distanta de poarta). Acum astept prima zi cu ceata... ;)

Offline hugbear

« Răspuns #32 : 13.Nov.2010, 09:53:22 p.m. »
Multumim de explicatii. Daca ai timp, chef si poze :D, poti sa faci si un mic tutorial.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #33 : 16.Nov.2010, 10:21:09 p.m. »
Le-am reglat si eu in weekend si a fost chiar usor. Am urcat-o pe Sayuri pe o rampa improvizata sa vad despre ce este vorba pe dedesubt, iar seara am facut reglajul, simplu si usor fara sa desfac nimic. Surubelnitei cruce mai lunga folosita de mine am uitat sa ii fac o poza dar se vede langa auto ; a fost mai greu pe intuneric pana am nimerit dispozitivul, dar m-am folosit de o lanterna si s-a rezolat (scuze pt poze ca sunt facute cu telefonul).

SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
« Răspuns #34 : 25.Nov.2010, 12:15:03 a.m. »
De remarcat ca tu ai alt tip de proiectoare de ceata, fiind modelul mai nou, cu alt tip de bara. Proiectoarele difera ca marimi, nu m-ar surprinde sa difere si "dosurile" lor. Si spun asta pentru ca eu deja sunt patit chiar si cu acelasi tip de proiectoare: mi s-a spart geamul la cel de pe stanga, probabil de la o pietricica ricosata la alta masina. Mi l-au inlocuit astia de la Poliserv, dar l-am luat si pe cel spart acasa. Ei, dupa ce l-am studiat, am tras urmatoarele conculuzii: cel din fabrica are corp antimoniu de o calitate foarte buna, al doilea are corp din plastic (de calitate si el, nu contest). Primul avea cap "stea" pe surubul de reglaj, al doilea nu mai are. Primul avea inelul de tabla din interior perfect centrat, al doilea il avea stramb de-a binelea (am corectat eu).
  Iar proiectoarele de SX4 cu moaca asta noua, sunt mari sanse sa se potriveasca cu cele de Logan si de Citroen C4, pentru ca sunt mai mici cam cu 5mm pe raza. Si in plus cand am inlocuit proiectorul meu, initial am fost la Unixauto sa cumpar. Am probat unul dar era mai mic, deci posibil sa fi fost pentru modelul mai nou.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline Laurentiu

« Răspuns #35 : 25.Nov.2010, 09:24:03 a.m. »
cel din fabrica are corp antimoniu de o calitate foarte buna, al doilea are corp din plastic (de calitate si el, nu contest). Primul avea cap "stea" pe surubul de reglaj, al doilea nu mai are. Primul avea inelul de tabla din interior perfect centrat, al doilea il avea stramb de-a binelea (am corectat eu).
Primul este OEM (original), al doilea e AM (after market) probabil turcesc.
Pe sticla originala trebuie sa scrie in partea de jos "STANLEY P2709 SAE F 00"

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline dragon

« Răspuns #36 : 20.Iun.2011, 03:00:39 a.m. »
Stie cineva din ce sint facute proiectoarele de ceata la SX4 model 2008 ,din sticla sau plastic? :dknw:
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!

Offline LeonardSZK

« Răspuns #37 : 20.Iun.2011, 08:48:05 a.m. »
Geamul proiectoarelor este din sticla.
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline migabi

« Răspuns #38 : 01.Nov.2012, 06:16:21 p.m. »
Proiectorele se pot regla in plan orizonal? sau doar vertical?
SX4 SE m16a awd 2011

Offline LeonardSZK

« Răspuns #39 : 01.Nov.2012, 08:09:36 p.m. »
Doar vertical.
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise