Autor Subiect: Stopuri cu led  (Citit de 12263 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Mako

Re: Stopuri cu led
« Răspuns #50 : 22.Oct.2012, 04:31:45 p.m. »
w5w, doar ai scos becul vechi si ai pus acest smd,fara complicatii sai schimbari? cum se demonteaza becul de pozitie...am tras de mufa aceea patrata pana mi-am rupt degetele...am obs. ca are si un click dar nu merge desfacut...ori nu am insistat eu prea mult de frica sa nu rup ceva? cert e ca nu am reusit sa le scot din soclu

da, un link ar fi bun :)

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #51 : 22.Oct.2012, 04:53:05 p.m. »
se demonteaza foarte simplu numai sa iti incapa degetele prin spatelel farului, soclul se scoate prin rasucire stinga sau drepta nu mai retin iar becul propriu zis se trage de el din soclu si iese foarte usor, cel cu smd se introduce prin apasare in soclu, dupa aceea se fixeaza soclul tot prin rasucire in far
SMD si becurile cu led le-am cumparat de prin China
daca intereseaza pe cineva imi vin peste vreo 2 saptamini altele iar pretul este 10 ron bucata
gasiti si aici dar au mult mai putine smd-uri http://www.okazii.ro/faruri-si-lumini/led-uri/led-leduri-w5w-5-smd-pentru-pozitii-plafoniera-numar-a118176058
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline Mako

« Răspuns #52 : 22.Oct.2012, 05:05:35 p.m. »
ok,o sa incerc iar,eu doar am tras nu am rotit... thanks

daca nu gasesc pana atunci ceva interesant poate facem o combinatie cand iti vin
« Ultima Modificare: 22.Oct.2012, 05:07:07 p.m. de mako »

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #53 : 22.Oct.2012, 07:00:28 p.m. »
cam in 2 saptamini, te anunt daca esti interesat
Sigur iese daca rotesti fasungul
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline bogdannicola

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
« Răspuns #54 : 27.Oct.2012, 10:04:43 p.m. »
buna seara. am studiat si eu problema becurilor cu led. si cea mai buna varianta pe care am gasit-o ar fi sa le luati de pe philips-shop.ro . sunt destul de scumpe, dar cel putin ar trebui sa tina. am o retinere la no name, mai ales din experienta altor prieteni la care fie s-au ars in timp f scurt, fie flash-uiau la funtionare . ce conteaza f mult la un bec tip led este atat brand name-ul producatorului cipului led- e bine sa va orientati spre CREE , NICHIA, CITIZEN , LUMILEDS/LUXEON/ PHILIPS; dar si modul de racire al ledului, adica carcasa sa fie metalica si de preferat din aluminiu- standard ROHS, CE trebuie indeplinite. daca led-ul este de firma, dar carcasa de 2 lei, fiti sigur ca n-o sa tina f mult. si inca un aspect, mai putin cunoscut de multa lume, becurile led trebuie sa indeplineasca o serie de norme internationale pt a putea fi exploatate in siguranta. C-TICK si SAA ar fi printre normele cele mai ...restrictive, aplicate in special pt produsele care vor sa intre pe piata australiana. deci , daca un produs led are accept pt piata australiana, POATE fi un produs bun. ideea e ca si aceste certificari se fac ieftin tot in ...china. deci impartialitatea poate fi...ca la romani.

suza e oricum destul de iertatoare in ce priveste becurile cu led, adica nu da eroare de bec ars, ca masinile mai fitzoase, deci nu se merita investit in becuri tip CANBUS, care includ o electronica speciala pt "pacalirea " calculatorului masinii. dar, fiecare trebuie sa incerce sa va da ce i se potriveste cel mai bine.

daca va da mana , puteti sa va personalizati chiar voi stopurile, cine doreste ii pot sugera un site unde am vazut o tunare "home made" la un golf, cu leduri luate din magazine de specialitate, pe stopurile spate.

in concluzie, orientati-va spre brand-uri consacrate, plasticarailor ieftine nu le dau mare credit. si aveti grija ca exista riscul sa va dati foc la  suza, caz in care daca firma de asigurari descopera ca sursa incendiului este de la bec-ul led, n-o sa va despagubeasca. chestia legata de disiparea caldurii de mai sus....