0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Ieri mi s-a intamplat un fapt care m-a amuzat, dar pe care caut sa mi-l explic.Rulam in coloana intr-a II-a (mers continuu, fara opriri) si, la un moment dat, iau piciorul de pe acceleratie, pregatindu-ma sa franez. N-a mai fost cazul, masina din fata si-a continuat mersul. Constat ca si a mea continua sa mearga, fara ca eu sa apas acceleratia. M-am uitat pe ceasuri: turatia 600 rot/ min, viteza 10 km/h. Si am mers asa cateva sute de metri, pana cand situatia din trafic s-a schimbat.Mai patesc fenomenul asta in marsarier, cand parchez la slujba si intru cu spatele pe o alee vreo 50 m. Merge singura, fara sa apas acceleratia.Eu banuiesc ca de vina e computerul de bord, care cauta sa "suplineasca" lipsa actiunii soferului si sa mentina masina in miscare.Vi s-a mai intamplat chestia asta si voua ? E cazul sa ma ingrijorez de ceva?
Acest din urma test arata si o functionare corespunzatoare a ambreiajului
Nu si a starii de infanare a autoturismului?
Starea de infranare o verifici mai usor la o viteza de croaziera ceva mai mare, pe drum orizontal, in palier, cand scoti masina din viteza (nu mai conteaza cum merge morotul...) si o lasi sa "curga".