@spheedy
Pot sa te corectez?
Acum cam tot ce e pe piata, inclusiv cele mai prapadite, vin cu partea de conectare la volan inclusa. Evident ... asa se lauda ei; nu stiu daca sunt e si utilizabila. Daca dai un search pe eBay toti au conectarea cu volanul trecuta la specificatii.
Unitatea pe care am luat-o eu pentru Honda acum cateva luni (cea mai ieftina si mai 'universala' posibil) avea doi conectori (tata) mari pe spate, fiecare cu somoiogul de fire afferent legat in conectori mama.
Unul din conectori era pentru chestiunile uzuale si mergea prin somoiogul corespunzator in mufa ISO (sau de alt fel) a masinii. Celalalt conector era pentru chestiuni suplimentare iar somoiogul de fire corespunzator lui era prins intr-o mufa mama doar intr-o parte, celalalt capat al firelor (printer care si cele catre comenzi volan) fiind lasat liber pentru ... legarea manuala a firelor. Sper ca s-a inteles super-explicatia mea
.
Nu stiu insa daca interfata mergea sau nu, pentru ca masina nu avea comenzi pe volan, deci conectorul respectiv a ramas nefolosit.
Iata un
exemplu de pe eBay. Cel mai ieftin si mai 'universal' posibil. Jos pe pagina se vede mufa cu firele in gol. DIn pacate nu are o poza cu spatele unitatii.
Ideea era ca la preturi nu mult mai mari sunt unitatile, tot no-name, dar dedicate unui anumit model, respectiv cele care vin cu fata in forma bordului, astfel incat sa nu mai necesite rama adaptoare. Cele pentru SX4 au din start conectarea la volan trecuta in specificatii; si ma gandesc ca interfata chiar merge, intrucat unitatea fiind adaptata pentru SX4 (chiar daca tot no-name) ar trebui sa fie testata optiunea de catre fabricant. Ma gandesc ca poate mufele vin chiar gata pregatite, astfel incat sa fie plug-and-play => sa nu mai conectezi firele la volan unul cate unul.
Iata aici un
exemplu de pe eBay, cel mai ieftin din cele (de 8") facute special pentru SX4.