0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
...Pai da, tocmai asta e problema, ca in manual scrie 3 ani sau 60.000 de km, ceea ce e o prostie. Sa schimbi bujiile la 3 ani, desi ai facut doar 17.000 de km,
Citat din: rexkrokiDAU din 03.Iul.2022, 07:25:52 p.m.Scrie în manual ce și când se schimbă. Nu vă mai panicați inutil.Pai da, tocmai asta e problema, ca in manual scrie 3 ani sau 60.000 de km, ceea ce e o prostie. Sa schimbi bujiile la 3 ani, desi ai facut doar 17.000 de km, a aberant. De-aia intreaba omul, nu se panicheaza. Manualul e prost, dar unii dealeri tin de manual cu dintii. Adica de prostie. Alti dealeri sunt rezonabili, nu te pun sa schimbi aiurea nici bujiile, nici lichidul de frana (si acolo alta aiureala).
Scrie în manual ce și când se schimbă. Nu vă mai panicați inutil.
NGK Laser Iridium Spark Plugs have iridium center and a platinum ground electrodes. If installed in a regular engine, they would likely last longer than most people keep their car (barring any motor problems that can cause premature plug death). All Laser Iridium plugs are an OEM design, made for a specific engine. Some feature a special resistor or electrode design, depending on the OE requirements. In their OE application, NGK's Laser Iridium plugs typically last 80-100k miles.
Hai, lasă rahatul turcesc, ştiu că e delicios, dar nu aici.NGK, par igzamplu, măsoara speranţa de viaţă a bujiilor în distanţă parcursă cu ele, nu în zile trecute de la scoaterea din ambalaj (şi montare). E de bun simţ, de altfel, că nu sunt biluţe de mozzarella.Citat NGK Laser Iridium Spark Plugs have iridium center and a platinum ground electrodes. If installed in a regular engine, they would likely last longer than most people keep their car (barring any motor problems that can cause premature plug death). All Laser Iridium plugs are an OEM design, made for a specific engine. Some feature a special resistor or electrode design, depending on the OE requirements. In their OE application, NGK's Laser Iridium plugs typically last 80-100k miles. Iar bujiile de pe K14C sunt NGK.
De fapt, dupa cum aratau cand le-am schimbat eu (pe la 40k), cred ca :... NGK gives them a life expectancy of 40-50k miles.
Mai mergeau înca pe atât.Si ai schimbat originale cu .....
Vizual bujia nouă câștigă și în fața bujiei în vârstă de 5.000 km.Numai că rolul ei nu e să lucească, ci să.... curenteze.Nu știu pe 1.6 ce bujii sunt, cele pe care le-ai schimbat la 40k. Pe 1.4, cum am citat și mai sus, sunt laser iridium, a căror speranță de viață e 130-160k km.
Se pare ca suntem doar doi în "lupta cu reactiunea"...Numai că rolul ei nu e să lucească, ci să.... curenteze.