Autor Subiect: Instalare WinXP cu probleme  (Citit de 3996 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online bisti

Re: Instalare WinXP cu probleme
« Răspuns #10 : 08.Mar.2012, 12:35:57 p.m. »
Atunci incearca un kit de XP cu drivere de SATA incluse, cel care l-am recomandat eu are mai toate platformele incluse.

Sau incerci tu cu nlite, cauta pe google "slipstream sata drivers nlite".

Offline ASZ

« Răspuns #11 : 08.Mar.2012, 12:47:55 p.m. »
Mersi, se pare ca incercarile mele de-a integra driverul, au fost eronate si de aia nu am avut kit cu driverul integrat.
Azi fac si kit-ul, corect sper :)

Offline ASZ

« Răspuns #12 : 09.Mar.2012, 10:35:30 a.m. »
Dupa 4 zile pierdute, aseara in 3 ore am facut ordine pe PC, cu ajutorul CD-ului in care integrasem cu greu driverul SATA (greu, din cauze ce tin de CD writer, Nero Burning la care uitasem sa introduc codul final si alte 50 de nemernicii, care imi tocau nervii si nu ma lasau sa gandesc limpede si sa apelez la solutii rapide si eficiente).

Mersi de ajutor (evident ca nu am inteles si gasit motivul pentru care aparuse eroare, dar ... nu-mi mai pasa ... ma duc sa-mi iau pastilele :) )

Offline Batranul

« Răspuns #13 : 09.Mar.2012, 10:42:00 a.m. »
Lasa pastilele, trateaza-te bio diseara cu un vin  :D.
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline adrian_r5

« Răspuns #14 : 09.Mar.2012, 10:42:33 a.m. »
Felicitari pt. tenacitate ... da' n-am inteles de ce nu ai urmat sfatu' de a dezactiva AHCI   :-/
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Online bisti

« Răspuns #15 : 09.Mar.2012, 12:11:16 p.m. »
In multe BIOSuri este dezactivat default aceasta optiune.

Mai ales de cand a aparut win7, foarte multi producatori in special de laptopuri, dau BIOSul preconfigurat. Ai optiune doar de boot si de testare a hdd sau ram.

La el cred ca exista acea optiune, decizia de a nu o dezactiva a fost doar a lui, probabil "himera" ca 150mbps de la sata1 merge mai bine decat 133mbps de la IDE.

Offline ASZ

« Răspuns #16 : 09.Mar.2012, 10:13:24 p.m. »
Nu ati citit cu atentie ce am scris ma inainte :) : Din pacate acea optiune nu exista in BIOS-ul placii Asus A7V880 ... asa ca eu m-am straduit s-o dezactivez ... dar ea nu vroia (e saptamana aceea in care ELE ... fac ce si cum vor :) ) ... asa ca am apleat la solutia 2 ... nLite (3 ... implica ceva chibrite ... benzina .. scumpa ... si o noua achizitie :) )

Offline Doru_Neo

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #17 : 10.Mar.2012, 07:27:10 a.m. »
Chiar daca este mai tarziu ...
La placile chipset via A7V880 trebuie sa setezi SATA raid controller la boot. Placa este veche si nu poti seta emularea controler-ului SATA pe "IDE MODE". Te duci pe site la ASUS si descarci de acolo driverele SATA, incarci driverele pe discheta in cazut tau este o problema cu driverele existente pe disketa. Cel mai comod,este varianta cu nlite, integrarea lor direct in windows.

Offline ASZ

« Răspuns #18 : 10.Mar.2012, 03:20:19 p.m. »
Am descarcat acele drivere SATA de pe site-ul ASUS, si si de pe CD-ul cu care a venit placa de baza ... insa asa cum spuneam: erau gasite si se incarcau de pe discheta in momentul in care se cautau driverele SATA, insa cu cateva minute mai incolo, cand incepea copierea pe HDD a fisierelor necesare instalarii XP, se accesa din nou discheta si .. surpriza ... zicea ca nu le poate copia.

Din BIOS, aceasta placa nu are setare de SATA/IDE ... din pacate (e drept ca nu m-am jucat cu nici un update de BIOS )