Autor Subiect: Alarma + portiera  (Citit de 914 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mircea85

Alarma + portiera
« : 28.Mai.2020, 04:08:36 p.m. »
Salut.
Detin un SX4 de cateva luni si am observat ca nu pot deschide portiera mecanic din cheie. Are alarma instalata
si  nu prea ma folosesc de ea, de fapt e iritanta. Am incercat prin diferitele combinatii sa o dezactivez, reactivez ,
sa o aduc la diferite stari pentru a putea sa deschid portiera mecanic dar nu am reusit.
O fi treaba corelata cumva cu sistemul de alarma sau imi trebuie "lacatus"? Faza e ca daca as schimba acumulatorul
masinii, sa nu ma trezesc cu ea incuiata din greseala si sa nu o pot deschide.
  • Suzuki SX4 1.5 GL 2009 ------> 109.000 km

Offline enicky

Re: Alarma + portiera
« Răspuns #1 : 28.Mai.2020, 07:20:02 p.m. »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline hugbear

Re: Alarma + portiera
« Răspuns #2 : 28.Mai.2020, 09:20:01 p.m. »
Ipoteza 1: Alarma e alimentată din instalația elctrică a mașinii.
Ipoteza 2: Alarma are nevoie de alimentare ca să prevină re-încuierea portierei imediat după descuierea mecanică
Ipoteza 3: Dacă ușa e deschisă portiera șoferlui NU se poate bloca (cel puțin din fabrică la cele fără alarmă așa este; la a ta se poate verifica ușor: deschizi ușa și încerci să blochezi încuietoarea din buton)
Ipoteza 4: Dacă scoți bateria, alarma nu mai este alimentată.

Concluzie: Dacă scoți bateria cu portiera deschisă (și dacă deschizi portiera înaintea re-montării) ar trebui să n-ai probleme; fă un test cu ambele potiere dschise, șofer+pasager, just in case.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon