Autor Subiect: Vibratii la demaraj in forta  (Citit de 534 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline scomin

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Gen: Bărbat
    • Prahova
Vibratii la demaraj in forta
« : 30.Dec.2023, 08:42:13 a.m. »
Salutare!
Am achizitionat de curand un SX4 4x4 1.6 din 2011, masina destul de intretinuta de fostul proprietar, pentru drumurile noastre in panta si din cand in cand inzapezite.
Am inlocuit complet suspensia (descoperit arcurile fata rupte) si bratele (toate Monroe) si am montat un kit de inaltare de 3cm cu bucsi poliuretanice.
Acum imi apare o vibratie ciudata, pe fata, aproape balans stanga dreapta, intre 30 si 50 kmph. Vibratia este accentuata la demaraj in forta.
Inainte de inlocuirea suspensiilor vibratia nu exista.
Ma puteti ajuta cu idei de origine a vibratiilor?
Am exclus pana acum amortizoare fata stranse prost, jante si cauciucuri, geometria directiei, rulment cardan, kit inaltare montat incorect.
  • Suzuki SX4 4x4 1.6

Offline Laurentiu

Re: Vibratii la demaraj in forta
« Răspuns #1 : 30.Dec.2023, 11:11:14 a.m. »
...am montat un kit de inaltare de 3cm cu bucsi poliuretanice.
Acum imi apare o vibratie ciudata, pe fata...
La inaltarea masinii, nu trebuia montat si un kit de coborire a motorului pe caroserie? Stiu ca asa se pune pe Duster la montarea suspensiei IRONMAN altfel planetaraele nu mai stau "paralel" cu solul.
P.S. Este doar o parere.

incepind cu minut 5:42

()
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline scomin

• Newbie
  • *
    • Prahova
« Răspuns #2 : 30.Dec.2023, 12:13:28 p.m. »
Multumesc pentru raspuns!

Nu exclud o situatie problematica la planetare, de fapt incep sa banuiesc ca de undeva de acolo este.
Intre timp am mai facut niste ture cu masina si mi s.a facut fizic rau de miscare de la vibratii. Care vibratii nu se opresc la 50 kmph ci devin insesizabile. Si care aproape dispar cand blochez centralul - 4x4 lock.

Nu inteleg totusi de ce trebuie sa stea planetarele paralel cu solul - miscarea de rotatie in jutul axei longitudinale este aceeasi. Dintre cei care au montat acelasi kit nu a pus nimeni "coboratoare" si nu raporteaza nimeni probleme - spre deosebire de kiturile de arcuri unde apar probleme.

Suspectez si niste tampoane de cutie / motor uzate care acum, de la modificarile de unghiuri, au inceput sa se poarte urat cu mine. Astept sa se usuce iarba din curte si greata de la vibratii si ma bag sub ea  :inteligent:

• Suzuki SX4 4x4 1.6

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 30.Dec.2023, 09:45:21 p.m. »
Suspectez si niste tampoane de cutie / motor uzate ...
Cred ca e mult mai plauzibila suspiciunea ta decit ceea ce am scris eu in mesajul anterior.

Cred ca ar fi bine sa verifici si prinderea, flansa si crucea cardanului daca ai tractiune 4x4.
« Ultima Modificare: 30.Dec.2023, 10:11:48 p.m. de Laurentiu »
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline ntire2000

« Răspuns #4 : 30.Dec.2023, 11:12:38 p.m. »
Nu exclud o situatie problematica la planetare, de fapt incep sa banuiesc ca de undeva de acolo este.

Suspectez si niste tampoane de cutie / motor uzat

Unghiul planetarelor conteaza mult, asa au fost proiectate.
Prinderea în cutie a fost gândita sub un anumit unghi, nu acela pe care l-ai creat tu prin modificarile facute asupra suspensiei.
Poti întreba un inginer mecanic adevarat, nu gigeii din service-urile noastre care nici nu stiu ce e aia cheie dinamometrica.

Iar tampoanele la care te gândesti sunt tot alea care pâna acuma n-au provocat vibratii.
Eu zic sa renunti la bucsele alea de supraînaltare pâna nu-ti bulesti transmisia, ca o sa te usture mai rau la buzunar.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 31.Dec.2023, 11:08:10 a.m. »
Iar tampoanele la care te gândesti sunt tot alea care pâna acuma n-au provocat vibratii.
Bucsele din suportul motor mai pot provoca vibratii daca sint rupte.

Offline scomin

• Newbie
  • *
    • Prahova
« Răspuns #6 : 31.Dec.2023, 11:51:52 a.m. »
Multumesc pentru raspunsuri!

Citat
Prinderea în cutie a fost gândita sub un anumit unghi, nu acela pe care l-ai creat tu prin modificarile facute asupra suspensiei.

Unghiul capului de planetara in cutie nu s.a schimbat. S.a schimbat unghiul intre corpul planetarei si capete in crucile cardanice. Unghi care oricum se schimba zilnic de mii de ori in timpul mersului, la toate vitezele posibile.

Ceea ce ar inseamna fie ca planetarele sunt obosite (dar par noi) fie ca sunt dezechilibrate. Am mai gasit si alte mizerii facute de mecanic acum la montaj, trebuie sa mai inspectez.

M.am bagat sub masina, tampoanele de la cutie sunt intregi. Am eliminat si asta.
  • Suzuki SX4 4x4 1.6