Autor Subiect: placute de frana...ceva potrivit si ieftin  (Citit de 2735 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline luca020708

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
placute de frana...ceva potrivit si ieftin
« : 06.Oct.2010, 01:35:32 p.m. »
cum pot afla si eu pentru IGNIS II din 2006 ce sistem de franare am?Am vazut ca sunt 3...BOSCH.SUMITOMO SI AKEBOBO...

Offline danker

Re: placute de frana...ceva potrivit si ieftin
« Răspuns #1 : 06.Oct.2010, 01:45:38 p.m. »
- Simplu te uiti la modelul pe care il ai acum la rotile din fata, majoritatea avem BOSCH, probabil ca si la tine se potrivesc fara probleme.
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline cobra20

« Răspuns #2 : 06.Oct.2010, 04:55:58 p.m. »
mai mult ca sigur ca e bosch, cel putin eu asta il am
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577
« Răspuns #3 : 05.Apr.2012, 10:37:42 p.m. »
Putina continuare la acest topic.

Lansez o intrebare pentru cei mai cunoscatori in ale placutelor de frana.

Pe masina am inca placutele originale, din fabrica acestea fiind Jurid 616. Asa scrie pe suportul metalic.
Au mai ramas cam 3,5-4 mm material de frictiune ceea ce inseamna ca urmeaza o inlocuire in viitorul nu prea indepartat.
La carte spune ca valoarea minima este de 2 mm material de frictiune.
Acum intrebarea esentiala - pe mijlocul placutei este un dreptunghi cu margini rotunjite unde este trecut - Jurid 616.
Am gasit ceva imagini, la alte modele, unde acest tip de dreptunghi presupune si existenta unei avertizari sonore la uzura maxima, cand este necesara inlocuirea lor.
Exista pentru Ignis acest tip de avertizare sau merg in continuare pe metoda "clasica" de dat jos roata si vazut "ochiometric"cat a ramas din materialul de frictiune?
Ignis 1.3 GLX+

Offline hodoroncktronck

« Răspuns #4 : 15.Mai.2012, 02:51:31 p.m. »
Nu mai tin minte cum erau placutele originale, dar pentru cele pe care le am acum ma pot baza ca ma avertizeaza la uzura pentru ca au ca un fel de ansa metalica care fraca pe disc cand ajung la uzura maxima producand un zgomot acut la cea maimica apasare a franei.
Acum am pe masina placute si saboti ATE. Mi s-au parut bune, tin bine la franare si nu scartaie.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI, 7-DCT - 2019
Ford Focus 1.8 TDCI - 100CP - 2005
ex: Suzuki IGNIS 1.5 GS AWD - 99CP - 2004

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577
« Răspuns #5 : 16.Mai.2012, 05:13:40 p.m. »
Am inlocuit placutele de frana, tot cu Jurid, aceasta fiind pura intamplare. Aveau in stoc si erau trecute ca - piese originale. Partea buna este ca au acea lamela, de otel, laterala care avertizeaza cand uzura este maxima si trebuiesc deja inlocuite.
 Cele anterioare, din fabrica, nu aveau lamela respectiva. Ca pret, 185 lei fara TVA.

Bantuind putin pe net, respectiva marca - Jurid, este apreciata pentru calitatea produselor deci sunt sanse ca in viitor sa fie totul OK pe partea de utilizare.
Pentru cei dornici de anumite amanunte pun un link legat de Jurid. >:D<
http://www.epsparts.com/contents/show/jurid-products-information-page
Ignis 1.3 GLX+

Offline Floppy76

• New Vitara Passion 1.4T AllGrip